Πενταετή κρατικά ομόλογα θα πουλήσει ο Καναδάς για να συγκεντρώσει χρήματα για την Ουκρανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό, και θα επιβάλει νέες κυρώσεις σε 35 Ρώσους ιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών της Gazprom.

«Οι Καναδοί θα μπορούν να πάνε σε μεγάλες τράπεζες για να αγοράσουν τα ομόλογα κυριαρχίας τους, τα οποία θα λήγουν μετά από πέντε χρόνια με τόκο.Τα κεφάλαια αυτά θα διατεθούν για τη στήριξη της κυβέρνησης της Ουκρανίας, ώστε να συνεχίσει να στηρίζει τον ουκρανικό λαό» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Θα συνεχίσει να τη στηρίζει η Ευρώπη; – Ο δύσκολος χειμώνας και το χάσμα κυβερνήσεων και κοινής γνώμης

Ο Καναδάς είναι η πρώτη χώρα της Δύσης που προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια. Η ουκρανική κοινότητα έχει ισχυρή παρουσία και έχει πιέσει την Οτάβα να επιβάλει όλο και πιο αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Τρουντό στο Twitter, λέγοντας ότι ο δεσμός «θα επιτρέψει σε όλους να συμβάλουν στη νίκη μας».

Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί το ύψος της βοήθειας αλλά και πότε θα ξεκινήσει η πώληση των ομολόγων.

Τα έσοδα θα «βοηθήσουν την (ουκρανική) κυβέρνηση να συνεχίσει τις επιχειρήσεις της, συμπεριλαμβανομένης της παροχής βασικών υπηρεσιών στους Ουκρανούς, όπως οι συντάξεις, και της αγοράς καυσίμων πριν από τον χειμώνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διοχετευθεί «απευθείας στην Ουκρανία» μέσω του λογαριασμού που διαχειρίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως