Δεξαμενόπλοιο με σημαία Λιβερίας δέχθηκε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος ανοιχτά του Κόλπου του Ομάν, σύμφωνα με το Associated Press που επικαλέστηκε έναν αξιωματούχο του υπουργείο Αμυνας.

Το δεξαμενόπλοιο διαχειριζόταν η Eastern Pacific Shipping με έδρα τη Σιγκαπούρη, μια εταιρεία που σύμφωνα με το AP ανήκει στον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Ιντάν Οφέρ.

Διαβάστε επίσης – Ρεκόρ 30ετίας στην αύξηση της ζήτησης για τάνκερ

Το Κέντρο Ναυτικής Ασφάλειας του Ομάν, σε επικοινωνία που είχε το Reuters, απάντησε ότι δεν έχει σχετικές πληροφορίες αυτή τη στιγμή. ενώ και οι εκπρόσωποι της Eastern Pacific Shipping δεν έχουν ακόμα προβεί σε κάποιο σχολιασμό της είδησης.

Σύμφωνα με το Reuters, σε γνώση του συμβάντος είναι ο Πέμπτος Στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον διοικητή του Τίμοθι Χόκινς, να κάνει λόγο στο Reuters για περιστατικό στον Κόλπο του Ομάν στο οποίο εμπλέκεται ένα εμπορικό σκάφος.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πλοίων MarineTraffic, το δεξαμενόπλοιο Pacific Zircon εθεάθη για τελευταία φορά στα ανοιχτά της Liwa του Ομάν το πρωί της Δευτέρας. Αναχώρησε από το Σοχάρ του Ομάν το απόγευμα της Δευτέρας με προορισμό το λιμάνι του Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως