«Θα συνεχίσουμε στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και στην προσέλκυση επενδύσεων» έγραφε προ ημερών στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βάζει πλέον στη βαλίτσα του για τη βρετανική πρωτεύουσα ακριβώς αυτό: ένα «προσκλητήριο» προς ξένους επενδυτές για την Ελλάδα. Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από τότε που ο ίδιος εξέφραζε δημόσια ικανοποίηση για την έκθεση του EIU (Economist Intelligence Unit), που κατέγραφε την ανοδική πορεία της χώρας στην κατάταξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος – στοιχεία που θα αξιοποιούνται με κάθε τρόπο, δημόσια και παρασκηνιακά. Στόχος, να… φυσήξει αέρας επενδύσεων για τη «φυγή προς τα εμπρός», την οποία – σύμφωνα με το κλισέ – επιθυμεί η κυβέρνηση.

Morgan Stanley και LSE

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, στις 28 και 29 Νοεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Λονδίνο όπου αφενός η Morgan Stanley ενώνει δυνάμεις με το Χρηματιστήριο Αθηνών για τη διοργάνωση Επενδυτικού Συνεδρίου, αφετέρου το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics (LSE) διοργανώνει εκδήλωση για τα 25 χρόνια λειτουργίας του. Στο πλαίσιο του ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου, όπου θα πραγματοποιηθούν πριβέ ή και πιο διευρυμένες συναντήσεις με τη συμμετοχή διεθνών επενδυτών, ενώ το LSE διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η Ελλάδα – Ο δρόμος προς τα εμπρός» και μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν είναι το αν «βρίσκεται η Ελλάδα στο δρόμο για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη;». Πληροφορίες του in αναφέρουν επίσης ότι βρίσκεται στα σκαριά (τουλάχιστον φαίνεται να σχεδιάζεται) και μια αντίστοιχη… επενδυτική εξόρμηση του Μητσοτάκη στο Παρίσι τις επόμενες εβδομάδες.

Η οικονομία σε πρώτο πλάνο

Είναι σαφής η στροφή του Μαξίμου στα θέματα της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα η έμφαση που επιδιώκεται σε κρίσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, με κυρίαρχο το Ταμείο Ανάκαμψης. Στη χθεσινή συνάντηση του Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στο Μαξίμου επισημάνθηκε ότι είναι προ των πυλών η έγκριση της δεύτερης δόσης για το ελληνικό σχέδιο, με τον Πρωθυπουργό να μιλά για «συνεκτικό σχέδιο» που αφορά όλη την κοινωνία. Η εικόνα της οικονομίας και οι προοπτικές της θα βρεθούν σε πρώτο πλάνο και σήμερα στο Μαξίμου, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Εισηγήσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο

Πέραν της έγκρισης νέων νομοσχεδίων, αναμένονται πρωθυπουργικά μηνύματα για την οικονομία κατά την έναρξη – on camera – της πρωινής συνεδρίασης, ενώ μόλις κλείσουν οι πόρτες θα λάβουν πρώτοι τον λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης για επισκόπηση της κατάστασης και ενημέρωση, ειδικότερα, για τον Προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία