Χιλιάδες κάτοικοι της Πράγας κατέκλυσαν την μεσαιωνική Πλατεία της Παλιάς Πόλης το σαββατοκύριακο που μας πέρασε για να παρακολουθήσουν την φωταγώγηση του ύψους 25 μέτρων χριστουγεννιάτικου δέντρου και το άνοιγμα της ετήσιας, χριστουγεννιάτικης αγοράς.

Ήταν η πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια… αποχής λόγω της πανδημίας της Covid. Ωστόσο, αν και η αγορά άνοιξε η ενεργειακή κρίση που μαστίζει φέτος τον χειμώνα την Ευρώπη μεταφράστηκε σε λιγότερα φώτα, σε σχέση με το παρελθόν.

«Έχουμε αποφασίσει να περικόψουμε τον αριθμό των φωτισμένων στολιδιών στους δρόμους ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιούμε σύγχρονο LED φωτισμό, αυτό ισχύει και για το ίδιο το χριστουγεννιάτικο δέντρο», αναφέρει στο Reuters o Γιαν Χαμπρ, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Πράγας. «Δεν θέλουμε να στερήσουμε από τον κόσμο την εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς… αλλά γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να σπαταλήσουμε ενέργεια», προσθέτει.

Επιπλέον, η πόλη έχει αποφασίσει να μην αφήνει τον εορταστικό φωτισμό ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά μόνο από τις 4 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.

Από την πλευρά του, ο Ίβο Μίντρλα, που διατηρεί περίπτερο με τηγανητές πατάτες, ανέφερε ότι τα δύο χρόνια του κορωνοϊού επέφεραν μεγάλο πλήγμα στην επιχείρησή του.

«Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε στις επιχειρήσεις», είπε, αλλά πρόσθεσε ότι «σίγουρα, η φετινή χρονιά δεν αρκεί για να αναπληρώσει τα δύο χρόνια» που χάθηκαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Μάχη πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας – Σε εξέλιξη η διαδικασία
Επικαιρότητα |

Μάχη πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής

Ολοκληρώνεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία. Θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί κατ' αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας