Με ταχείς ρυθμούς προχωρεί η επέκταση της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις επιχειρηματικών κλάδων και επαγγελματικών φορέων, προς το υπουργείο Εργασίας με αίτημα τη «χαλάρωση» του ασφυκτικού χρονικού προγράμματος εφαρμογής του μέτρου.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιμένει στο υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα παρά τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την εφαρμογή του μέτρου.

Διαβάστε επίσης – Τα επόμενα βήματα για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Τα περισσότερα εξ αυτών εντοπίζονται στην καταγραφή των ωραρίων διαφόρων κλάδων που απασχολούνται με πλήρη απασχόληση. Ορισμένα από τα προβλήματα αφορούν: τη δυνατότητα καταχώρησης της τέταρτης βάρδιας, την καταχώρηση βαρδιών σε οπτικοακουστικά μέσα, τη δήλωση ωραρίου για οδηγούς, τη διαχείριση των διαλειμμάτων σε μεγάλες εργοστασιακές μονάδες κλπ.

Διαβάστε επίσης – Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Παράταση σε υποβολή Ε4 και απογραφή ζητάει η ΕΣΕΕ

Πάντως η δεύτερη φάση εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας θα αφορά τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις εταιρείες security, ενώ θα ακολουθήσουν η βιομηχανία και οι ΔΕΚΟ.

Η ηγεσία του υπουργείου διευκρινίζει ότι «η ψηφιακή κάρτα εργασίας εφαρμόζεται, αφού ληφθούν υπόψη όλες οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες λειτουργίας του κάθε κλάδου και υπάρξουν οι επιχειρησιακές εκείνες πρόνοιες που απαιτούνται κάθε φορά για την απρόσκοπτη λειτουργία της».

Πρωτοβουλία ενημέρωσης

Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ενημέρωσης (με τη διοργάνωση ημερίδων ή/και σεμιναρίων), σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, επιμελητήρια και επαγγελματικούς φορείς της αγοράς εργασίας, για την καλύτερη και ευχερέστερη διαδικασία αποτύπωσης και απογραφής του ψηφιακού χρόνου εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα της χώρας στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ψηφιακή απογραφή του χρόνου εργασίας ξεκίνησε από στις αρχές Νοεμβρίου με την καταχώρηση στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη ΙΙ, του ωραρίου απασχόλησης των εργαζομένων από όλες τις επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα της χώρας για το σύνολο των εργαζομένων τους, με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Συνταξιούχοι εργαζόμενοι: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να άρει την «κατάφωρη αδικία» σε βάρος τους
Tax |

Η κυβερνητική δέσμευση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παρέμβει προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων εργαζόμενων, από τους οποίους ζητείται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, θέμα που είχε αναδείξει το in.