Την παρουσία του στο Κογκρέσο, προκειμένου να καταθέσει για την ξαφνική κατάρρευση του χρηματιστηρίου κρυπτογράφησης FTX προανήγγειλε για την ερχόμενη εβδομάδα ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Sam Bankman-Fried.

Βέβαια, όπως υποστήριξε ο ίδιος μέσω Twitter, θα είναι περιορισμένος ως προς το τι μπορεί να πει, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα είναι τόσο χρήσιμος όσο θα ήθελε να είναι».

Διαβάστε επίσης: Κορυφαίο δικηγόρο προσέλαβε o «μεσσίας» των Crypto για να πέσει στα… μαλακά

Ο συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX δήλωσε σήμερα ότι θα καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου, μετά από μια ανταλλαγή απόψεων στο Twitter με την πρόεδρο της επιτροπής, εκπρόσωπο Maxine Waters. «Ακόμα δεν έχω πρόσβαση σε πολλά από τα δεδομένα μου — επαγγελματικά ή προσωπικά. Επομένως, υπάρχει ένα όριο στο τι θα μπορώ να πω και δεν θα είμαι τόσο χρήσιμος όσο θα ήθελα. Αλλά καθώς η επιτροπή εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα ήταν χρήσιμο, είμαι πρόθυμος να καταθέσω στις 13».

Σημειώνεται πως η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής θα πραγματοποιήσει ακρόαση την Τρίτη για τη διερεύνηση του FTX.

«Δεν διέπραξα απάτη»

Η κατάθεση του στην Επιτροπή της Βουλής θα είναι πιθανότατα απόμακρη, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Οι ηγέτες της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας, που θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή ακρόαση για την FTX την επόμενη εβδομάδα, έχουν απειλήσει να τον κλητεύσουν εάν δεν συμφωνήσει να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής τους. Αλλά αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να επιβληθεί αφού ζει στις Μπαχάμες.

Ο Bankman-Fried, ο οποίος δεν έχει κατηγορηθεί για κανένα έγκλημα, έχει αρνηθεί ότι προσπάθησε να διαπράξει απάτη, ενώ παραδέχτηκε σοβαρά διαχειριστικά λάθη που οδήγησαν στην κατάρρευση της FTX.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News