Σε ήπιο ανοδικό ρυθμό παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αδυνατεί να αποκτήσει σαφή τάση εωσότου υπάρξει μεγαλύτερη ορατότητα στο μέτωπο του αμερικανικού πληθωρισμού. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,23% στις 915,06 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 22 εκατ. ευρώ.

Τα πρόσημα παραμένουν μοιρασμένα στο ταμπλώ, με την αγορά να βρίσκεται και αυτή στην ίδια γραμμή με τα διεθνή χρηματιστήρια, τα οποία περιμένουν τα στοιχεία από τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ. Είναι η πρώτη μιας σειράς ανακοινώσεων που καθιστούν αυτήν την εβδομάδα κρίσιμη για την πορεία τόσο της οικονομίας όσο και των αγορών.

Διαβάστε επίσης – Χαλκός: Γιατί οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι για την πορεία του το 2023

Εάν τα στοιχεία, τόσο τα μάκρο όσο και οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών, επιβεβαιώσουν μια καλύτερη επίδοση της παγκόσμιας οικονομίας, τότε αυτό θα περιόριζε τους φόβους για το μέγεθος της ύφεσης της ευρωπαϊκής οικονομίας και κατ’ επέκταση της ελληνικής. Και αυτός θα ήταν ένας σημαντικός καταλύτης για τις αγορές στο επόμενο διάστημα.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, ο Σαράντης, η Πειραιώς, η Jumbo και ο Μυτιληναίος ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται και οι Aegean, Quest, Λάμδα, ΕΛΧΑ, Coca Cola, ΟΛΠ, Εθνική, Τιτάν, Ελλάκτωρ, Motor Oil και Alpha Bank. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΑΔΜΗΕμ ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών