Ο  Sam Bankman-Fried και άλλα στελέχη της FTX έλαβαν δισεκατομμύρια δολάρια σε μυστικά δάνεια από την Alameda Research, ομολόγησε στις δικαστικές αρχές η πρώην επικεφαλής του hedge fund, όταν παραδέχτηκε την ενοχή της για το ρόλο της στην κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.

Η Caroline Ellison , γνωστή και ως «Queen Caroline», πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Alameda Research, παραδέχθηκε ότι συμφώνησε με τον Bankman-Fried να κρύψει από τους επενδυτές, τους δανειστές και τους πελάτες της FTX ότι το hedge fund θα μπορούσε να δανειστεί απεριόριστα ποσά από την FXΤ.

«Queen Caroline»: Το κορίτσι πίσω από την κατάρρευση του FTX

«Ετοιμάσαμε ορισμένους τριμηνιαίους ισολογισμούς που απέκρυβαν την έκταση του δανεισμού της Alameda και τα δάνεια δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε κάνει η Alameda σε στελέχη της FTX και σε συνδεδεμένα μέρη», είπε η Ellison στον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ, Ronnie Abrams στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης, τα οποία αποκαλύπτει το Reuters.

H Εllison και ο συνιδρυτής του FTX, Γκάρι Γουάνγκ, ομολόγησαν την ενοχή τους και συνεργάζονται με τους εισαγγελείς. Οι ένορκες καταθέσεις τους προσφέρουν μια προεπισκόπηση του πώς δύο από τους πρώην συνεργάτες του Bankman-Fried θα μπορούσαν να καταθέσουν στη δίκη εναντίον του ως μάρτυρες κατηγορίας.

«Απάτη επικών διαστάσεων»

Σε μια ξεχωριστή ακρόαση, επίσης στις 19 Δεκεμβρίου, ο Γουάνγκ είπε ότι έλαβε οδηγίες να κάνει αλλαγές στον κώδικα του FTX για να δώσει στην Alameda ειδικά προνόμια στην πλατφόρμα συναλλαγών, ενώ γνωρίζει ότι άλλοι έλεγαν σε επενδυτές και πελάτες ότι η Alameda δεν είχε τέτοια προνόμια.

Ο Γουάνγκ δεν διευκρίνισε ποιος του έδωσε αυτές τις οδηγίες.

Ο εισαγγελέας Nicolas Roos, δήλωσε στο δικαστήριο την Πέμπτη ότι η δίκη του Bankman-Fried θα περιλαμβάνει στοιχεία από «πολλούς συνεργαζόμενους μάρτυρες». Ο Roos είπε ότι ο Bankman-Fried πραγματοποίησε μια «απάτη επικών διαστάσεων» που οδήγησε στην απώλεια δισεκατομμυρίων δολαρίων κεφαλαίων πελατών και επενδυτών.

Ο Bankman-Fried έχει αναγνωρίσει αποτυχίες διαχείρισης κινδύνου στην FTX, αλλά είπε ότι δεν πιστεύει ότι έχει ποινική ευθύνη. Αφέθηκε ελεύθερος την Πέμπτη με εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News