Το 2022 η ικανότητα αντίστροφης μηχανικής κακόβουλου λογισμικού ήταν η δεξιότητα που οι ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια ήθελαν να εξελίξουν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, σύμφωνα με τα δεδομένα των πιο πρόσφατων στατιστικών στοιχείων από συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά προγράμματα Kaspersky Expert Training.

Σύμφωνα με την έκθεση Burning Glass, ο αριθμός των νέων προγραμμάτων κυβερνοασφάλειας αυξάνεται ραγδαία, αλλά η ζήτηση για επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας αυξάνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα ξεπερνώντας την προσφορά ειδικευμένων εργαζομένων, καθώς οι εταιρείες αποδίδουν πλέον μεγαλύτερη έμφαση σε θέματα κυβερνοασφάλειας σε σύγκριση με το παρελθόν.

Κυβερνοεπιθέσεις: Κορυφαία απειλή για τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις

Η Kaspersky έχει ξεκινήσει το Expert Training, μια σειρά μαθημάτων για όσους επιθυμούν να εξελίξουν τις δεξιότητές τους σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και να τις αναβαθμίσουν μαθαίνοντας πώς να εντοπίζουν τις απειλές πιο γρήγορα και με λιγότερη προσπάθεια.

Τα στατιστικά στοιχεία από αυτές τις εκπαιδευτικές συνεδρίες αποκαλύπτουν ότι περισσότερο από το 45% των μαθητών ενδιαφερόταν να βελτιώσει τις δεξιότητές του στην αντίστροφη μηχανική – με το ποσοστό αυτό να αφορά τόσο αρχάριους όσο και πεπειραμένους ειδικούς που θέλουν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους. Μεγάλη υπήρξε επίσης η ζήτηση για εκπαίδευση σε κανόνες Yara, με σχεδόν το 28% των μαθητών να εγγράφονται στα συγκεκριμένα μαθήματα. Επιπλέον, το 27% των μαθητών εγγράφηκε σε μαθήματα που σχετίζονται με την απόκριση περιστατικών, την ανάλυση κακόβουλου λογισμικού και την αξιολόγηση ασφάλειας προϊόντων.

Θύμα «doxing» ένας στους πέντε – Πώς να προστατευτείτε

Το Kaspersky Expert Training Portfolio περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικά προγράμματα που απευθύνονται σε ειδικούς σε θέματα InfoSec που θέλουν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και σε κορυφαίους managers που θέλουν να επενδύσουν στις ομάδες SOC και αντιμετώπισης περιστατικών. Το 2022, περισσότερα από 2.000 άτομα παγκοσμίως εγγράφηκαν στα μαθήματα της Kaspersky, αποκτώντας ισχυρές γνώσεις και πρακτική εμπειρία στον τομέα. Συνολικά, περισσότερες από 22.000 ώρες πρακτικής εκπαίδευσης δαπανήθηκαν σε εικονικά εργαστήρια δεξιοτήτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.