Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του κινητού μας. Πλέον ελάχιστοι είναι αυτοί που το απενεργοποιούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από τους στόχους της νέας χρονιάς, καλό θα ήταν ένας μικρός απεγκλωβισμός από αυτήν την καθημερινή μας συνήθεια. Τόσο τα android κινητά, όσο και τα IOS προσφέρουν αμέτρητες επιλογές και μπορούν να αναδιαμορφώσουν με λίγη προσπάθεια τις τεχνολογικές σου συνήθειες.

ΗΠΑ: Περισσότερα μέτρα για τη ρύθμιση των μέσων κοινωνικής δίκτυωσης

Έξυπνες και εύκολες λύσεις

Στο android, χρειάζεται απλά να πας στις Ρυθμίσεις, στο Digital Wellbeing & parental controls. Στο iOS, πηγαίνεις πάλι στις Ρυθμίσεις κι επιλέγεις Screen Time. Ανάμεσα σε αυτά που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τον χρόνο που αφιερώνεις μπροστά από την οθόνη του κινητού σου, είναι να αφαιρέσεις τις ειδοποιήσεις από ένα app συνομιλιών ή να τις αλλάξεις για να είναι λιγότερο ορατές.

Αν θες να μειώσεις για παράδειγμα τον χρόνο που αφιερώνεις στα social media, βάλε ένα χρονικό όριο ή απόφυγε να τα ανοίγεις συγκεκριμένες ώρες μες στη μέρα. Αυτό λειτουργεί εξίσου καλά με τον χρόνο που θες να αφιερώνουν τα παιδιά μπροστά από τις συσκευές οπότε μπορείς να το κάνεις σαν πείραμα.

Πριν κοιμηθείς κάνε turn off

Ένας ακόμη καλός τρόπος να αποσυνδεθείς από το κινητό σου είναι ο ποιοτικός ύπνος το βράδυ και αυτό προυποθέτει ότι δεν επιτρέπεις στο κινητό σου να σε ξυπνά με notifications και μηνύματα.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, τα Android κινητά προσφέρουν το Bedtime Mode ενώ τα iOS το Sleep Focus mode. To Do Not Disturb mode είναι ένα επίσης καλό trick που θα σε κρατήσει μακριά από το κινητό σου.Τέλος μπορείς να δοκιμάσεις το phone-free time όπου αφήνεις το κινητό σου στο αθόρυβο ή σε ένα άλλο δωμάτιο ώστε να είσαι πραγματικά εκεί για την οικογένεια και τους φίλους σου.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης