Με κέρδη έκλεισαν οι  περισσότερες μεγάλες αγορές του Κόλπου, με την άνοδο να τροφοδοτείται από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, η οποία οφείλεται στις αισιόδοξες προοπτικές από το μέτωπο της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας, οι οποίες θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν αυξημένη ζήτηση καυσίμων στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Το πετρέλαιο έκλεισε με άνοδο κατά περίπου 1 δολάριο το βαρέλι, με την τιμή του αργού Brent να διαμορφώνεται στα 87,63 δολάρια το βαρέλι, αυξημένο κατά 1,47 δολάρια ή 1,7%.Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ) δήλωσε την Τετάρτη ότι η άρση των περιορισμών από την Κίνα αναμένεται να οδηγήσει την παγκόσμια ζήτηση σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ φέτος. Ο ΟΠΕΚ προέβλεψε επίσης ανάκαμψη της κινεζικής ζήτησης.

BofA: Ρεκόρ εισροών σε ομόλογα και μετοχές στις αναδυόμενες αγορές

Ο δείκτης TASI του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας σημείωσε άνοδο 0,4%,  καθώς δέχθηκε στηρίγματα από την άνοδο κατά 1,5% της εταιρείας ανάπτυξης πολυτελών ακινήτων Retal Urban Development  και την άνοδο 0,8% του πετρελαϊκού γίγαντα Aramco.

Η Al Rajhi Bank, η μεγαλύτερη ισλαμική τράπεζα στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, σημείωσε άνοδο 0,5%.

Ο δείκτης QSI του χρηματιστηρίου του Κατάρ σημείωσε άνοδο 0,9%, με σχεδόν όλες τις μετοχές  να βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Η μεγαλύτερη τράπεζα του Κόλπου Qatar National Bank ( συνέχισε το ράλι και έκλεισε με κέρδη 2,3%, ενώ η Qatar Islamic Bank σημείωσε άνοδο 1,3%.

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue-chip της Αιγύπτου EGX30 έκλεισε με άνοδο 0,3%, με τη μετοχή της Housing and Development Bank να σημειώνει εντυπωσιακή άνοδο κατά 10,5% και της El Sewedy Electric να κλείνει με άνοδο 2,1%

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές