Όταν μιλά κανείς για εμβληματικά ακίνητα στο Λονδίνο, μια ιστορική κατοικία που έχει καταγραφεί ως κτίριο Βαθμού Ι, καταλαμβάνει μία από τις κορυφαίες θέσεις, καθώς έχει μέγιστη εθνική, ιστορική και αρχιτεκτονική σημασία για τη χώρα.

Το περι ου ο λόγος ακίνητο σχεδιάστηκε από τον διάσημο Βρετανό αρχιτέκτονα Τζον Νας, ο οποίος είναι γνωστός για το έργο του στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ακόμη πιο ενδιαφέροντες, ωστόσο, είναι οι δεσμοί του ακινήτου με τη λογοτεχνία καθώς στο παρελθόν αποτελούσε τη θερινή κατοικία του θρυλικού Άγγλου συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς. Και για όποιον ενδιαφέρεται, το σπίτι αυτό μπορεί να γίνει δικό του με 27,7 εκατομμύρια δολάρια.

Επιστολές του Ντίκενς αποσύρθηκαν από δημοπρασία επειδή αποδείχθηκαν πλαστές

Το αρχοντικό χρονολογείται από τη δεκαετία του 1820, και βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το βραβευμένο Regent’s Park με θέα σε μια μεγάλη λίμνη για βαρκάδες. Πέρα από την αιωνόβια πρόσοψή του, οι εσωτερικοί χώροι του με εμβαδόν 567 τετραγωνικών μέτρων έχουν ανακαινιστεί προσεκτικά.

Οι μεγάλοι χώροι, οι οποίοι εκτείνονται σε πέντε ορόφους, περιλαμβάνουν πέντε υπνοδωμάτια, έξι μπάνια, ένα γυμναστήριο, μια σάουνα και έναν χώρο ψυχαγωγίας. Υπάρχει επίσης μια καταπράσινη αυλή με νοτιοδυτικό προσανατολισμό, όπου μπορείτε να ασχοληθείτε με την κηπουρική.

Η παρουσίαση δεν σταματά εδώ. Ενα μεγάλο μέρος των λεπτομερειών της εποχής και των αρχιτεκτονικών διακοσμήσεων εξακολουθούν να εκτίθενται. Μεγάλα παράθυρα, φαρδιές καμάρες και εντυπωσιακά τζάκια. Ένας από τους χώρους που ξεχωρίζουν είναι η βασιλική αίθουσα υποδοχής που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου επιπέδου και έχει το δικό της διαμορφωμένο μπαλκόνι. Στην άλλη άκρη είναι ένα μικρό μπάνιο και ένα ήσυχο γραφείο. Στον επάνω όροφο, μπορεί να δει κανείς όλα τα υπνοδωμάτια, το καθένα με ευρύχωρες ντουλάπες και υπέροχη θέα στον κήπο.

Ένα πραγματικό πλεονέκτημα της πρώην έπαυλης του Ντίκενς είναι ότι στο απέναντι πάρκο εκτυλίσσεται μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων για να απολαύσει κανείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πολύ κοντά στο ιστορικό ακίνητο υπάρχει ένα βραβευμένο υπαίθριο θέατρο, ο Ζωολογικός Κήπος του Λονδίνου και οι περίφημοι Κήποι της Βασίλισσας Μαρίας, γεμάτοι με τη μεγαλύτερη ποικιλία τριαντάφυλλων της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό ακίνητο μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μεσιτικού γραφείου Knight Frank που έχει αναλάβει την πώληση. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να γράψετε το επόμενο βιβλίο σας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ