Με έντονη νευρικότητα κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν τα επίπεδα στο τέλος του μήνα, με την αγορά να αφομοιώνει τα στοιχεία τόσο στο μέτωπο των εταιρικών όσο και των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,32% στις 32.782 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,03% στις 3.981 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,12% στις 11.489 μονάδες.Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Target αυξάνονται κατά 1%, αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο ήταν 1,89 δολάρια, πολύ πάνω από το 1,40 δολάριο που ανέμεναν οι αναλυτές. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 31,4 δισ. δολάρια, επίσης πάνω από τα 30,72 δισ. δολάρια που ήταν η εκτίμηση συναίνεσης της Wall Street από τη Refinitiv.Παρά το αρχικό ράλι ανόδου του 2023, οι δείκτες οδεύουν προς τον δεύτερο αρνητικό μήνα τους σε διάστημα τριών μηνών. Μέχρι τώρα, ο Dow έχει απώλειες 3,5% για το μήνα και είναι ο μόνος που έχει αρνητικό πρόσημο για το έτος. Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq είναι θετικοί το 2023, αλλά μειωμένοι κατά 2,3% και 1% αντίστοιχα τον Φεβρουάριο.Ο Φεβρουάριος «θα μείνει στην ιστορία ως ο μήνας όπου η αγορά υποχώρησε για να χωνέψει ένα πολύ ισχυρό ράλι από τα τέλη Δεκεμβρίου και στο μεγαλύτερο μέρος του Ιανουαρίου», δήλωσε ο Adam Sarhan, διευθύνων σύμβουλος της 50 Park Investments. «Αυτός είναι ένας μήνας υποχώρησης, είναι ένας μήνας ξεκούρασης, και αυτό είναι καλό εφόσον η στήριξη κρατάει, η οποία είναι το χαμηλό της περασμένης εβδομάδας», πρόσθεσε.Την ίδια ώρα, ο τεχνικός αναλυτής της Bank of America, Stephen Suttmeier, σημείωσε ότι, ενώ οι μετοχές έχουν δεχθεί πιέσεις αυτό το μήνα, η παγκόσμια διασπορά κρατάει καλά. «Το ισχυρό εύρος της αγοράς για τους παγκόσμιους δείκτες μετοχών υποδηλώνει ένα ράλι ευρείας βάσης, το οποίο είναι ανοδικό μπροστά σε μια αγορά προκλήσεων για τους επενδυτές μετοχών τον Φεβρουάριο», ανέφερε ο Suttmeier.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]