Την ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία εργαζομένων αποτελούν οι γυναίκες που δεν παντρεύτηκαν ποτέ σύμφωνα με το Βloomberg.

Επιπλέον, καθώς ο αριθμός τους έχει διογκωθεί, το χάσμα των μισθών μεταξύ των ανύπαντρων γυναικών χωρίς παιδιά σε σύγκριση με αυτές που έχουν παιδιά έχει επίσης αυξηθεί.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Πόσο εκπροσωπούνται οι γυναίκες σε ανώτερες διοικητικές θέσεις – Το άλμα στην Ελλάδα

Ο αριθμός των μη παντρεμένων γυναικών στο εργατικό δυναμικό έχει αυξηθεί τρεις φορές ταχύτερα από το ευρύτερο εργατικό δυναμικό κατά την τελευταία δεκαετία.
Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι η διάμεση ηλικία γάμου για τις γυναίκες έχει ανέβει σε περίπου 28 ετών από περίπου 26 το 2010, σύμφωνα με την έκθεση Wells Fargo. Περισσότεροι Αμερικανοί επιλέγουν επίσης να μην παντρευτούν καθόλου.

Χάσμα μεταξύ ανδρών γυναικών

Η διαφορά στους μισθούς οδηγεί επίσης σε χάσμα πλούτου. Οι μη παντρεμένες γυναίκες έχουν 29% λιγότερο πλούτο από τους άνδρες που δεν παντρεύτηκαν ποτέ, σε μεγάλο βαθμό οδηγούμενο από ένα χάσμα μεταξύ ανύπαντρων ανδρών με παιδιά και ανύπαντρες γυναίκες με παιδιά.

Ο πλούτος των ανύπαντρων γυναικών

Η οικονομολόγος της Wells Fargo, Σάρα Χάουζ, τονίζει το αυξανόμενο μισθολογικό χάσμα μεταξύ των ανύπαντρων γυναικών.

Οι γυναίκες που μένουν ανύπαντρες και δεν έχουν παιδιά, από την άλλη πλευρά, έχουν περισσότερο πλούτο από όλες τις άλλες ομάδες που δεν έχουν παντρευτεί ποτέ. Αυτές οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν περισσότερα ακίνητα από τους άντρες ομολόγους τους και να αποταμιεύουν επίσης περισσότερα.

Eνδεικτικό της ανισότητας αποτελεί το γεγονός ότι οι ανύπαντρες γυναίκες χωρίς παιδιά στις ΗΠΑ έχουν κατά μέσο όρο περιουσία 65.000 δολάρια, ενώ εκείνες με παιδιά μόλις 7.000 δολάρια.

Αντίθετα, στους άνδρες υπάρχει ισορροπία με την περιουσιακή κατάσταση των ανύπαντρων με παιδιά να είναι κατά μέσο όρο στις 59.000 δολάρια και εκείνων χωρίς παιδιά στις 57.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή