Παρατείνεται μέχρι την 29η Σεπτεμβρίου 2023, η προθεσμία πληρωμής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΛΓΑ – του προηγούμενου έτους 2022 – η οποία, έληγε σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Να σημειωθεί ότι αν οι ασφαλισμένοι δεν πληρώσουν μέχρι τη νέα καταληκτική ημερομηνία, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν θα αποζημιωθούν για ζημίες, οι οποίες προκλήθηκαν στις καλλιέργειες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου εντός του 2021, μεταξύ των οποίων και οι καταστρεπτικές ζημίες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, του ιδίου έτους.

ΕΛΓΑ: Εκπνέει η προθεσμία πληρωμής της εισφοράς 2021

Πώς υπολογίζεται η ειδική ασφαλιστική εισφορά

Η ειδική ασφαλιστική εισφορά υπολογίζεται, με βάση την ασφαλιζόμενη αξία, επί το συντελεστή εισφοράς, και ειδικότερα:

  • Για τη Φυτική παραγωγή 4% επί της ασφαλιζόμενης αξίας και προκειμένου για την ελιά ενάμιση τοις εκατό (1,5%) και μισό τοις εκατό (0,5%) για τα θερμοκήπια
  • Για το Ζωικό κεφάλαιο 0,75% επί της ασφαλιζόμενης αξίας του.

Να σημειωθεί ότι δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες να υπολογίζουν ηλεκτρονικά την ειδική ασφαλιστική εισφορά που πρέπει να καταβάλλουν στον ΕΛΓΑ μέσω της ιστοσελίδας του www.elga.gr.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου: Νέα εποχή με επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 7 εκατ. ευρώ
AGRO |

Νέα εποχή για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πάρου με επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 7 εκατ. ευρώ

Στο μετοχικό κεφάλαιο και την ανάληψη της διοίκησης του Συνεταιρισμού έχει εισέλθει η εταιρεία Tethys, Family Office του Νικόλαου Θ. Βαρδινογιάννη - Μετονομασία του Συνεταιρισμού σε Paros Farming Community