Αύξηση μαμούθ το 2022 στα έσοδα από την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών παγκοσμίως, σύμφωνα με το Smart Energy International.

H άνοδος συγκριτικά με το 2021, ανέρχεται στο 44%, σύμφωνα με την μελέτη της Juniper Research.

Παπαγεωργίου (ΕΧΕ): Έρχονται νέες παρεμβάσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου

Πάνω από 60 δισ. έσοδα το 2027

Μια νέα μελέτη από την Juniper Research, η οποία παρέχει πληροφορίες για τον κλάδο βιώσιμης ανάπτυξης, διαπίστωσε ότι τα έσοδα υλικού, συνδεσιμότητας και υπηρεσιών από τους έξυπνους μετρητές θα ξεπεράσουν τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια το 2027. από 41 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.

Σύμφωνα με την έρευνα, 2022-2027, αυτή η αύξηση 44% αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο οι έξυπνοι μετρητές γίνονται κρίσιμοι για την αύξηση της απόδοσης των ενεργειακών δικτύων μέσω αναλυτικών στοιχείων. κεντρικής σημασίας για τη μείωση του κόστους για τους πελάτες κατά τη διάρκεια της κρίσης των τιμών της ενέργειας.

Στην κορυφή η Ιταλία

Σύμφωνα με την έρευνα, η Ιταλία, η οποία έχει υποχρεωτικές εγκαταστάσεις έξυπνων μετρητών από το 2006, προηγείται παγκοσμίως στην κατάταξη. Μέχρι το 2027, η έρευνα προβλέπει ότι η χώρα θα έχει το υψηλότερο ποσοστό διείσδυσης έξυπνων μετρητών σε νοικοκυριά παγκοσμίως, σχεδόν στο 100%.

Οι πέντε πρώτες χώρες κατατάχθηκαν ως εξής:

Ιταλία (99,6%)
ΗΒ (98,7%)
Σαουδική Αραβία (98,4%)
Χονγκ Κονγκ (98,4%)
ΗΑΕ (97,4%)

Εκπαίδευση των καταναλωτών

Η έρευνα συνιστά στις εταιρείες κοινής ωφέλειας να επικεντρωθούν στην εκπαίδευση των καταναλωτών σχετικά με τα οφέλη της έξυπνης μέτρησης, καθώς αυτά τα οφέλη είναι συχνά ασαφή για αυτούς. Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας θα πρέπει να επικεντρωθούν στις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας και να μεταφέρουν την «γνώση» τους στα νοικοκυρία , χρησιμοποιώντας απλοϊκά παραδείγματα.

Οι έξυπνοι μετρητές χρειάζονται και γρήγορα δίκτυα

Ο συγγραφέας της έκθεσης Nick Maynard εξήγησε: «Ενώ οι έξυπνοι μετρητές έχουν προχωρήσει πολύ σε όρους ανάπτυξης, είναι τόσο καλοί όσο και η συνδεσιμότητα που αξιοποιούν. Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας πρέπει να στοχεύουν στη συγκέντρωση των καλύτερων δικτύων για τις τοποθεσίες τους, διαφορετικά θα αποτύχουν να αποκτήσουν τα οφέλη που μπορούν εύκολα να προσφέρουν οι έξυπνοι μετρητές».

Ένας έξυπνος μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας, είναι μια ασύρματη φορητή συσκευή νέας τεχνολογίας, η οποία παρακολουθεί και ελέγχει την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουμε και υπολογίζει το κόστος λειτουργίας των ηλεκτρικών συσκευών που έχουμε στο σπίτι ή στην επιχείρηση σε πραγματικό χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης