Με απώλειες έκλεισε τελικά η Wall Street σήμερα, καθώς οι πιέσεις από την κατοχύρωση των προηγούμενων κερδών κυριάρχησαν, όπως και οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της μείωσης της παραγωγής πετρελαίου από τον OPEC+ στις τιμές καταναλωτή.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,59% στις 33.403 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,58% στις 4.100 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,52% στις 12.126 μονάδες.

Ο S&P 500 σημείωσε την πρώτη του πτώση εδώ και πέντε ημέρες, αφού η μέτρηση των ανοιχτών θέσεων εργασίας έπεσε κάτω από τα 10 εκατομμύρια για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, ένα σημάδι ότι η κάποτε ισχυρή αγορά εργασίας που στήριζε την οικονομία αρχίζει να επιβραδύνεται.

HΠΑ: Οι κενές θέσεις μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Etsy ενισχύθηκε κατά 1,3% μετά την αναβάθμισή της από την Piper Sandler σε overweight από neutral. Η εταιρεία δήλωσε ότι πιστεύει ότι τα δυνατά σημεία της Etsy «θα βοηθήσουν στην εκ νέου επιτάχυνση της ανάπτυξης των ενεργών αγοραστών».

Από την άλλη, η Virgin Orbit υποχώρησε κατά 23%, μετά την υποβολή αίτησης για προστασία από τους πιστωτές, ήτοι υπαγωγή στο κεφάλαιο 11 του πτωχευτικού κώδικα. Η Virgin Orbit δήλωσε επίσης ότι θα απολύσει σχεδόν όλο το εργατικό δυναμικό της.

Πάντως, η Wall Street έχει ανακάμψει γρήγορα τελευταία, με τους δείκτες να αυξάνονται ακόμη και όταν ανακοινώνονται στοιχεία που δείχνουν ότι ο πληθωρισμός επιμένει, ή εντείνονται τα σημάδια της τραπεζικής κρίσης και αυξάνονται οι ενδείξεις για υψηλότερα επιτόκια από τη Federal Reserve. Αυτή την εβδομάδα, η αγορά ενέργειας έγινε άλλη μια πιθανή πηγή αβεβαιότητας, αφού ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε ότι μειώνει την παραγωγή κατά 1,16 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. «Η ανθεκτικότητα είναι μια καλή λέξη για να περιγράψει κανείς την αγορά αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Julian Emanuel, ανώτερος διευθύνων σύμβουλος της Evercore ISI.

«Δεδομένης της μετάβασης που υφίσταται ο κόσμος, καθώς αγκαλιάζει την “καθαρή και πράσινη ενέργεια”, ο ΟΠΕΚ+ κατανοεί πολύ καλά ότι ο ακόμα υψηλής αξίας “μαύρος χρυσός”» του θα αρχίσει κάποια στιγμή να χάνει τη λάμψη του”, δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.

«Μέχρι τότε, καθώς οι χώρες που κυριαρχούν στον ΟΠΕΚ+ προετοιμάζονται για το μέλλον ξοδεύοντας τρισεκατομμύρια δολάρια για την βελτίωση των υποδομών και επαναπροσανατολισμό από το αργό πετρέλαιο ως κύρια πηγή εισοδήματος, η διαχείριση της τιμής του αργού θα χρησιμοποιηθεί πιο άμεσα και επιθετικά από ό,τι αναμενόταν», πρόσθεσε.

Στα μάκρο της ημέρας, οι κενές θέσεις εργασίας σημείωσαν πτώση τον Φεβρουάριο, σε μια ένδειξη ότι η εξαιρετικά ισχυρή αγορά εργασίας μπορεί να αποδυναμώνεται. Οι διαθέσιμες θέσεις μειώθηκαν στα 9,93 εκατομμύρια για το μήνα, περισσότερο από 600.000 λιγότερες από τον Ιανουάριο και πολύ κάτω από την εκτίμηση της FactSet για 10,4 εκατομμύρια.

Η μείωση σηματοδότησε την πρώτη φορά που οι ανοιχτές θέσεις ήταν κάτω από 10 εκατομμύρια από τον Μάιο του 2021. Οι αποχωρήσεις και οι προσλήψεις κινήθηκαν επίσης και οι δύο χαμηλότερα, αν και οι παραιτήσεις αυξήθηκαν σε λίγο πάνω από 4 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street