Μοιρασμένα πρόσημα και trading σε στενό εύρος είναι η εικόνα που εμφανίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να απορροφήσει τις πιέσεις της κατοχύρωσης κερδών σε αρκετούς του τίτλους. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,03% στις 1.069,64 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 28 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Όσο πλησιάζουμε προς την αργία της Μ. Παρασκευής του Πάσχα των Καθολικών, τόσο οι διακυμάνσεις και ο τζίρος βαίνουν μειούμενοι, με την αγορά όμως να βρίσκει κάποιες στηρίξεις από επιλεγμένους τίτλους, και κυρίως την Εθνική. Έτσι το ΧΑ καταφέρνει να κρατήσει εσωτερικά τις διορθωτικές κινήσεις, απορροφώντας μεγάλο μέρος της προσφοράς.

Πάντως, το momentum παραμένει θετικό, ενώ το ΧΑ προέρχεται από την πρώτη δοκιμασία του στόχου των 1.075 μονάδων. Υπενθυμίζεται εδώ ότι το επίπεδο αυτό χάθηκε με χάσμα κατά τη συνεδρίαση της 10η Μαρτίου, ενώ εφόσον συντηρηθεί το κλίμα αισιοδοξίας για το πολιτικό σκηνικό και το συν αυτώ κλείδωμα της αναβάθμισης, όλα βαίνουν για νέα υψηλά κίνησης και 8ετίας πάνω από τις 1140.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Εθνική προσφέρει σημαντικές στηρίξεις με το +1,81% που καταγράφει, ενώ θετικά κινούνται οι Titan, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Λάμδα και ΔΕΗ. Από την άλλη, οι πιέσεις εντοπίζονται κυρίως σε Motor Oil και Πειραιώς, με τις Jumbo, ΟΛΠ, Quest, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Eurobank, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Autohellas και Τέρνα Ενεργειακή να κινούνται επίσης σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες