Κατά 12 δισεκατομμύρια δολάρια ήτοι στα 210 δισ. δολάρια συνολικά αυξήθηκε η περιουσία του γάλλου μεγιστάνα ιδιοκτήτη της LVMH την Πέμπτη. Πρόκειται για υψηλό ρεκόρ και για τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο της αξίας της περιουσίας του σε μία ημέρα, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, αφήνοντας μακράν πίσω τον Μασκ, η περιουσία του οποίου ανέρχεται σε ι 180 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μπερνάρ Αρνό: Ο δισεκατομμυριούχος CEO της LVMH στην κορυφή της λίστας του Forbes

Ο Μπερνάρ Αρνό, που κρατά τα σκήπτρα του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, εδραιώνει το προβάδισμά του έναντι του δεύτερου στην κατάταξη Ίλον Μασκ.

Αυξήθηκε 5,7% η μετοχή

Η άνοδος της καθαρής θέσης του 74χρονου επιχειρηματία ήταν αποτέλεσμα της ανόδου της μετοχή της LVHM, μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων του ομίλου με τη  Louis Vuitton, τη Moet & Chandon Champagne και την Christian Dior. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 5,7% καταγράφοντας ρεκόρ στις συναλλαγές του Παρισιού, οδηγώντας την στις 10 κορυφαίες εταιρείες του κόσμου με κεφαλαιοποίηση 444 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Αρνό, που προτιμά να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, η η οικογένεια του οποίου κατέχει το 48% του μετοχικού κεφαλαίου της LVMH, μπήκε μέσα στον Απρίλιο στη τριάδα των επιχειρηματιών με περιουσία άνω των 200 δισ. δολαρίων – οι άλλοι δύο είναι ο Μασκ και ο Μπέζος. Και, μάλιστα, είναι ο πρώτος μη αμερικανός με τέτοια περιουσία.

Με ώθηση από την Κίνα

Τα αποτελέσματα της LVMH πήραν ισχυρή ώθηση από τους κινέζους καταναλωτές που το έριξαν στα προϊόντα πολυτελείας μετά την έξοδο από το lockdown. Η εταιρεία σημείωσε αύξηση πωλήσεων σε όλον τον κόσμο, έστω και με μια μικρή επιβράδυνση στις ΗΠΑ.

Δυσκολίες για το Μασκ

Ενώ ο Αρνό γίνεται πλουσιότερος πουλώντας επώνυμα ρούχα, παπούτσια, τσάντες και κοσμήματα, η περιουσία του Μασκ έχει πέσει από την κορύφωση των 340 δισ. δολαρίων.

Η Tesla, μειώνει τις τιμές σε ολόκληρη τη σειρά της στις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να τονώσει τη ζήτηση.

Την ίδια στιγμή, το Twitter επιβαρύνθηκε με χρέη δισεκατομμυρίων μετά την απόκτησή του από τον Μασκ και μόλις αυτό το τρίμηνο μπορεί να δει θετικό πρόσημο στα αποτελέσματά της, όπως είπε ο ίδιος πρόσφατα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή