Προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31%, έναντι 25% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν με 9% το ΠΑΣΟΚ, με 5,5% το ΚΚΕ, με 4,5% το ΜέΡΑ25, με 3,5% η Ελληνική Λύση, με 3% το κόμμα Έλληνες.

Δημοσκόπηση: Έξι στους δέκα θέλουν πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, το προβάδισμα της ΝΔ διευρύνεται στις 6,5 μονάδες, με τη ΝΔ να φτάνει στο 32%.

Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,5%, το ΠΑΣΟΚ με 9,5%, το ΚΚΕ με 6%, το ΜέΡΑ25 με 5%, η Ελληνική Λύση με 4%, και το κόμμα Έλληνες με 3%, ενώ στο 11% κινούνται οι αναποφάσιστοι.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει 56%, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησαν πως μετά τις εκλογές θα ήταν καλύτερο να εκλεχθεί πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ποσοστό 38%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 26%.

Το 9% απαντά πως προτιμά την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για άλλο πρόσωπο στη θέση του πρωθυπουργού, ενώ το 22% απαντά «κανένας/τίποτα» από τα παραπάνω.

Σε ποια περίπτωση θέλουν νέες εκλογές

Στο ερώτημα «αν στις ερχόμενες εθνικές εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, τι θα ήταν καλύτερο να γίνει;», απαντούν ως εξής:

– Το 21% προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας πάση θυσία.

– Το 37% προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας και αν δεν αποδώσει, νέες εκλογές.

– Το 34% νέες εκλογές το συντομότερο.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση μιας κυβέρνησης συνεργασίας, οι πολίτες σε ποσοστό 41% απαντούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ (31%) ή συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ (10%).

Σε ποσοστό 30% απαντούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (14%) ή συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (16%).

Το 6% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα, ενώ το 15% δηλώνει ότι θα προτιμούσε «κάποιον άλλο».

Πού στρέφονται οι αναποφάσιστοι

Στη δημοσκόπηση ετέθη το ειδικό ερώτημα και σε όσους δήλωσαν αναποφάσιστοι: «Σε ποια επιλογή είστε πιο κοντά;».

Το 37% εξ αυτών επέμειναν στην… αναποφασιστηκότητά τους, απαντώντας «δεν ξέρω/δεν απαντώ», ενώ το 7% επιλέγει λευκό/άκυρο/αποχή.

Το 14% δηλώνει ότι είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, το 8% πιο κοντά στη ΝΔ, το 3% πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το 5% πιο κοντά στο ΚΚΕ, το 3% πιο κοντά στην Ελληνική Λύση, το 8% πιο κοντά στο ακροδεξιό κόμμα Έλληνες, ενώ «άλλο» απαντά το 15% των αναποφάσιστων.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα