Mια νέα εποχή για την Κασοκαρπαθία, σηματοδοτεί η δρομολόγηση του «Blue Star Chios» στην άγονη γραμμή Πειραιάς-Σαντορίνη-Ανάφη Σητεία-Κάσος-Κάρπαθος– Διαφάνι (Κάρπαθος)-Χάλκη-Ρόδος αντικαθιστώντας το «Πρέβελης».

Η δρομολόγηση του Blue Star Chios του Ομίλου Attica Group που αναβαθμίζει την γραμμή καθώς πρόκειται για πλοίο κατηγορίας Β΄, έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους τοπικούς άρχοντες και τους πολίτες των νησιών καθώς αναμένεται να προσδώσει μια νέα αναπτυξιακή δυναμική στα δυο νησιά (Κάσο Κάρπαθο) και όλη τη γραμμή.

Ωστόσο οι τοπικοί φορείς δεν ξέχασαν και την συνεισφορά τόσο χρόνια τώρα του «Πρέβελης» το οποίο αποχαιρέτησαν με δώρα και τιμές.

Το πρώτο δρομολόγιο ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή (5/5) το απόγευμα από τον Πειραιά.

Τι αποφάσισε το ΣΑΣ για την Κασοκαρπαθία

«Σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) το Blue Star Χίος έδεσε στο λιμάνι της Σητείας! Το πρώτο δρομολόγιο της σύνδεσης του ταχύτερου συμβατικού πλοίου της ακτοπλοΐας με τη Σητεία είναι γεγονός. Μία σύνδεση που θα κρατήσει όλο το χρόνο, ανέφερε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης στις δηλώσεις του εξέφρασε την χαρά του για την έναρξη των δρομολογίων με ένα σύγχρονο, ελληνικό πλοίο. Ας ελπίσουμε η φετινή καλοκαιρινή περίοδος να είναι καλή για την Σητεία, να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Φαίνεται ότι όλα θα πάνε καλά. Καλοτάξιδο το νέο πλοίο, είπε ο Δήμαρχος.

Επίσης ο δήμαρχος Καρπάθου καλεί τους πολίτες του νησιού στην υποδοχή του πλοίου σήμερα Κυριακή 7/5, στις 14:30.

Αποχαιρετισμός στο «Πρέβελης»

Στο μεταξύ καλάθι με τοπικά προϊόντα καθώς και μια ευχαριστήρια επιστολή παρέδωσε ο σύλλογος Επαγγελματιών – Εμπόρων – Επιχειρηματιών Η. Ν. Κάσου στο πλήρωμα του ΠΡΕΒΕΛΗΣ με αφορμή την τελευταία επίσκεψη του πλοίου στο νησί.

«Αξιότιμε Πλοίαρχε ,Ο Σύλλογος Επαγγελματιών – Εμπόρων – Επιχειρηματιών Η. Ν. Κάσου θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες του στο πλήρωμα του πλοίου « ΠΡΕΒΕΛΗ » και ιδιαιτέρως σε εσάς προσωπικά, που για πολλά συνεχόμενα έτη υπηρετήσατε με συνέπεια την Άγονη γραμμή Κάσο-Καρπαθίας!

Θα θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη τις πολλαπλές ενέργειες σας όπου παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες καταφέρατε να προσεγγίσετε το λιμάνι της Κάσου ώστε να εξυπηρετηθούν οι τοπικές επιχειρήσεις καθώς και οι επισκέπτες και να μην βρεθεί σε απομόνωση το νησί μας. Ως ελάχιστο δείγμα της εκτίμησης μας θα θέλαμε να σας αποχαιρετήσουμε με ένα μικρό καλάθι με τοπικά προϊόντα του νησιού μας και να σας συγχαρούμε για το έργο σας καθώς επίσης να σας ευχηθούμε καλή δύναμη στη συνέχεια σε άλλα δρομολόγια!» ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Τσακίρη.

Τα δρομολόγια του Blue Star Chios

Τα δρομολόγια του Blue Star Chios από Πειραιά έχουν ως έξης:

-Κάθε Δευτέρα από Πειραιά (18.01) για Σαντορίνη, Ανάφη, Κάσος, Κάρπαθος, Διαφάνι (Κάρπαθος) Χάλκη, Ρόδος

Κάθε Τετάρτη από Πειραιά (18.01) για Σαντορίνη, Ανάφη, Σητεία,, Κάσος, Κάρπαθος, Διαφάνι (Κάρπαθος), Χάλκη, Ρόδος.

Κάθε Παρασκευή από Πειραιά (18.01) για Σαντορίνη, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσος, Κάρπαθος, Ρόδος

Από Ρόδο οι αναχωρήσεις για τα δρομολόγια της επιστροφή είναι Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά