Στην πώληση 1,96 εκατ. μετοχών της BYD, της κινεζικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, προχώρησε η Berkshire Hathaway, η επενδυτική εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ.

Κίνα: Toyota και Volkswagen προσπαθούν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος από την BYD

Όπως προκύπτει από την κατάθεση στο χρηματιστήριο, η πώληση έγινε έναντι  58,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το Reuters, το ποσοστό της Berkshire στην BYD ανέρχεται πλέον σε 9,87% από 10,05%.

Η ανησυχία του Μπάφετ…

Η πώληση των μετοχών της BYD έρχεται λίγες ώρες αφότου ο Γουόρεν Μπάφετ είχε εκφράσει σκεπτικισμό για τις προοπτικές του κλάδου των ηλεκτρικών αυτοκινήτων – σε μια ομιλία πάντως κατά την οποίαν εξέφρασε και τον θαυμασμό του για τον Ίλον Μασκ.

Σύμφωνα με το Fortune, σε δηλώσεις του το Σαββατοκύριακο στο ετήσιο συνέδριο της Berkshire Hathaway ο Μπάφετ είχε εμφανιστεί βέβαιος ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα φέρουν μεγάλες αλλαγές στην αγορά αυτοκινήτου, εκφράζοντας παράλληλα αμφιβολίες για το εάν οποιαδήποτε εταιρεία θα είναι σε θέση να αποκτήσει δεσπόζουσα θέση στην αγορά.

«Θα δείτε μια αλλαγή στα οχήματα, αλλά δεν θα δείτε κανέναν να κατέχει την αγορά επειδή άλλαξε το όχημα», δήλωσε ο Μπάφετ, με τον συνεργάτη του και αντιπρόεδρο της Berkshire Hathaway, Τσάρλι Μάνγκερ, να δηλώνει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα προς το παρόν επιβάλλουν τεράστιο κόστος κεφαλαίου και τεράστιο ρίσκο – «και δεν μου αρέσουν το τεράστιο κόστος κεφαλαίου και το τεράστιο ρίσκο».

«Ο Τσάρλι και εγώ εδώ και καιρό πιστεύουμε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είναι απλά πολύ σκληρή», δήλωσε ο Μπάφετ. «Είναι απλώς μια επιχείρηση όπου έχεις πολλούς παγκόσμιους ανταγωνιστές, οι οποίοι δεν πρόκειται να εξαφανιστούν. Και φαίνεται ότι υπάρχουν νικητές ανά πάσα στιγμή, αλλά αυτό δεν σου εξασφαλίζει μια μόνιμη θέση.»

…και ο θαυμασμός στην BYD

Όσον αφορά την BYD, o Μάνγκερ είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος ότι είναι «σχεδόν γελοία» η εντυπωσιακή επικράτησή της επί της Tesla στην Κίνα και χαρακτήρισε την BYD ως την καλύτερη επένδυση της Berkshire Hathaway.

Πάντως, σε μια έκφραση της αβεβαιότητας που επικρατεί στον κλάδο, ο Μπάφετ δήλωσε στο πλαίσιο του ετησίου συνεδρίου της Berkshire Hathaway: «Νομίζω ότι ξέρω πού θα είναι η Apple σε 5 ή 10 χρόνια. Αλλά δεν ξέρω τι θα είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε 5 ή 10 χρόνια».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green