Οι σχεδιασμοί νέων έργων και υποδομών στο λιμάνι της Κέρκυρας τέθηκε στη συνάντηση μεταξύ της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) με τους επικεφαλής του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΚΕ).

Κλιμάκιο της Ένωσης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κέρκυρα και είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής του Λιμένος , καθώς και τους άλλους Φορείς – Αρχές που ασκούν έργο στον λιμένα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν σχεδιασμούς νέων έργων και υποδομών κρουαζιέρας στον μεγάλο αυτό προορισμό, τις ευκολίες υποδοχής των κρουαζιεροπλοιων και των μεταφερόμενων με αυτά εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών – τουριστών.

Κρίθηκε αναγκαία η αλληλοενημέρωση σχετικά με την κίνηση των πλοίων του κλάδου, που φαίνεται ότι θα είναι αυξημένη στην Κέρκυρα, προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία, όσον αφορά την υποδοχή των, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν ομαλά όλοι οι μηχανισμοί από πλευράς των Υπηρεσιών λιμένος, που προβλέπονται για την κρουαζιέρα.

Κέρκυρα: Μια μέγα επένδυση 270 εκατ. που θα μεταμορφώσει το νησί

Η ανάπτυξη του home porting

Έγινε αναφορά στις τάσεις ανάπτυξης του home porting και η κατάλληλη προετοιμασία εφαρμογής των νέων κοινοτικών μέτρων – που τίθενται σε ισχύ από τον προσεχή χρόνο, σχετικά με τους ελέγχους επιβατών που προέρχονται από χώρες Non Schengen και αφορούν την εφαρμογή του entry / exit system.

Συμφωνήθηκε όπως, υπάρξει συνέχεια των συναντήσεων, προκειμένου με τον τρόπο αυτό, να μπορούν να ακούγονται οι απόψεις των χρηστών στους σχεδιασμούς των έργων, πριν αρχίσει η εκτέλεση των. Το στοιχείο αυτό δίδει τη δυνατότητα να καταγράφονται οι απόψεις των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι στους χειρισμούς των πλοίων κατά την είσοδο και έξοδο από τους λιμένες, καθώς και την παραμονή των εκεί, λαμβάνοντας πάντα τον παράγοντα ασφάλεια , που σχετίζεται και με τις επικρατούσες σε κάθε περίπτωση καιρικές συνθήκες στους λιμένες και τα αγκυροβόλια.

Η συνεργασία

Οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών λιμένος έδειξαν μεγάλη προθυμία και συνεργασία με τον Εθνικό φορέα του κλάδου, που εκπροσωπεί την κρουαζιέρα σε όλη της την έκταση.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο της Ενώσεως είχε συναντήσεις με παράγοντες του Δήμου Κέρκυρας και την κα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, όπου συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις επισκέψεις των επιβατών – τουριστών που καταφτάνουν με τα κρουαζιερόπλοια στα ενδιαφέροντα της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου για την καλύτερη διευκόλυνση στις μετακινήσεις, ειδικά για αυτούς που κινούνται ομαδικά, ώστε να αποφεύγεται συνωστισμός και ταλαιπωρία, που μπορεί να δημιουργήσει άσχημες καταστάσεις και εντυπώσεις.

Οι εκπρόσωποι της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων ενημέρωσαν όλους τους φορείς που επισκέφθηκαν σχετικά με το θέμα που προωθείται και αφορά την χάραξη στρατηγικής που θα ορίζει μέτρα στις προσεγγίσεις των πλοίων στους ελληνικούς προορισμούς κατά τρόπο ορθολογικό, με γνώμονα τις ευκολίες των τουριστικών λιμένων, τον βαθμό ενδιαφέροντος κάθε τόπου, καθώς και τις διαστάσεις και μεταφορική ικανότητα των κρουαζιεροπλοίων, σύμφωνα με την κατάρτιση των δρομολογίων στην εκτέλεση κυκλικών ταξιδίων.

Όλες οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα. Οι εκπρόσωποι της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων ευχαρίστησαν τους επικεφαλής όλων των φορέων που επισκέφθηκαν για την προθυμία και το ενδιαφέρον συζήτησης των θεμάτων, που αφορούν τον κλάδο αυτόν του θαλάσσιου τουρισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα