Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν λόγω των «γερακίστικων» σχολίων από δύο αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τη Δευτέρα,  καθώς οι αγορές αναζητούν περισσότερη σαφήνεια γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ.

Ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,2% στα 1.973,30 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,3% στα 1.976,20 δολάρια.

Wall Street: Με το βλέμμα στο δίδυμο Μπάιντεν – Μακάρθι

Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι  είπε στο CNBC ότι «μπορεί να είναι ότι πρέπει να πάμε βόρεια του 6%” για να επιστρέψουμε στο στόχο της Fed για 2%», ενώ ο Τζέιμς Μπουλάρντ της Fed του Σεντ Λούις τόνισε ότι μπορεί να υπάρξει η ανάγκη να πάμε υψηλότερα στο επιτόκιο πολιτικής.

Ο χρυσός έχει την τάση να χάνει την ελκυστικότητά του σε ένα περιβάλλον υψηλών επιτοκίων.

«Τελικά, το πολύτιμο μέταλλο μπορεί να επηρεαστεί από την αντιπαράθεση για το χρέος βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα, με μια διάρρηξη να συμπαρασύρει το πολύτιμο μέταλλο χαμηλότερα», εξηγεί στο Reuters ο ανώτερος αναλυτής στο τμήμα ερευνών στην FXTM, Λουκμάν Οτουνούγκα. «Εάν οι τιμές διολισθήσουν ξανά κάτω από τα 1.970 δολάρια, ο χρυσός θα μπορούσε να δοκιμάσει τα 1.945 και τα 1.900 δολάρια».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι θα συναντηθούν αργότερα μέσα στην ημέρα για να συζητήσουν το ανώτατο όριο του χρέους, το οποίο θα παρακολουθείται στενά για να δούμε αν θα επιτευχθεί λύση μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων την Παρασκευή.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς των ΗΠΑ αναμένεται να δημοσιευθούν στις 24 Μαΐου. Οι αγορές τιμολογούν επί του παρόντος μια πιθανότητα 81,5% να διατηρηθούν σταθερά τα επιτόκια τον επόμενο μήνα, όπως έδειξε το εργαλείο FedWatch της CME.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,2% στα 23,78 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,8% στα 1.070,78 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 0,4% στα 1.507,75 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities