Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τη συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους.

Η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά περισσότερο από 3 μονάδες βάσης στο 3,659%. Η απόδοση του 2ετούς κατά κατά 4,6 μονάδες βάσης στο 4,243%.

Morgan Stanley: Tο ράλι των ΗΠΑ δεν είναι η αρχή της Bull Market

Οι συνομιλίες σχετικά με τη συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους θα συνεχιστούν τη Δευτέρα, με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι να αναμένεται να συναντηθούν για διαπραγματεύσεις. Εάν δεν βρεθεί λύση, οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να αθετήσουν το χρέος τους από την 1η Ιουνίου.

Οι συνομιλίες σταμάτησαν αργά το Σάββατο, καθώς οι δύο πλευρές πάσχιζαν να καταλήξουν σε συμφωνία. Την Κυριακή, ο Μπάιντεν κάλεσε τους Ρεπουμπλικανούς να «απομακρυνθούν από την ακραία θέση τους», ενώ ο Μακάρθι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Μπάιντεν πρέπει να «απομακρυνθεί από τη σοσιαλιστική πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος και να εκπροσωπήσει την Αμερική».

Και οι δύο θα πρέπει να συμβιβαστούν για να καταλήξουν σε συμφωνία, πρόσθεσε ο Μακάρθι.

Οι επενδυτές στάθμισαν επίσης τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής, αφού οι αξιωματούχοι της Fed έδωσαν ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με το αν θα πρέπει να σταματήσουν οι αυξήσεις των επιτοκίων την περασμένη εβδομάδα.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός, αλλά τα επιτόκια μπορεί να μην χρειαστεί να ανέβουν τόσο ψηλά όσο αναμενόταν προηγουμένως για να τον περιορίσουν, λόγω της πρόσφατης αναταραχής στον τραπεζικό τομέα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης