Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι ανησυχίες για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, οι οποίες θα οδηγήσουν σε περιορισμό της ζήτησης  υπερίσχυσαν της  συμφωνίας για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ που θα απέτρεπε την αθέτηση πληρωμών από τον κορυφαίο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχωρούσαν κατά 23 σεντς ή 0,3% στα 76,72 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παρέμεινε αμετάβλητο στα 72,67 δολάρια το βαρέλι.

Οι συναλλαγές είναι υποτονικές  λόγω των αργιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

«Η ευφορία που δημιουργήθηκε από τη συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους έχει αρχίσει να φθίνει, καθώς αυξάνεται η ανησυχία για μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed τον Ιούνιο» εκτιμά η χρηματιστηριακή εταιρεία Liquidity Energy LLC.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο Δημοκρατικοί και Ρεπουμπικάνοι κατέληξαν σε μια καταρχάς συμφωνία για το αμερικανικό χρέος και την επιβολή ορίου στις δημόσιες δαπάνες για τα επόμενα χρόνια. Αν και οι δυο ηγέτες, ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι τα μέλη του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος θα στηρίξουν την συμφωνία.

Ωστόσο η ώθηση που έλαβαν οι τιμές του πετρελαίου από τη συμφωνία ήταν περιορισμένης διάρκειας. Τα κέρδη που κατέγραψε το πετρέλαιο στην αρχή της συνεδρίασης γυρίσαν σε απώλειες καθώς ενισχύεται η ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της Fed.

Οι αγορές εκτιμούν τώρα ότι η πιθανότητα να αυξήσει η Fed τα επιτόκια κατά άλλες 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της 13ης και 14ης Ιουνίου είναι περίπου 50-50, από 8,3% που ήταν πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

Τέλος, η αγορά του μαύρου χρυσού αναμένει τη συνεδρίαση των μελών του ΟΠΕΚ+ στις 4 Ιουνίου και τις αποφάσεις που θα πάρει για την παραγωγή πετρελαίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities
Χρυσός: Η Κίνα σέρνει τον χορό της εκτόξευσης ζήτησης και τιμής
Commodities |

Ο καθοριστικός ρόλος της Κίνας στο ράλι της τιμής του χρυσού - Ερμηνεύοντας τους αριθμούς

Στο επίκεντρο της ζήτησης για χρυσό και της εκτόξευσης της τιμής του βρίσκεται η Κίνα, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό αλλά και καταναλωτή του πολύτιμου μετάλλου