Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο διαλύεται η Βουλή και η προκήρυξη των εκλογών  που θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Σύμφωνα με αυτό κάλπες θα στηθούν στις 25 Ιουνίου, ενώ η νέα Βουλή θα συγκληθεί στις 3 Ιούλιου.

Εκλογές 2023: Το (νέο) διακύβευμα της δεύτερης κάλπης

Σημειώνεται πως στις εκλογές της 25ης Ιουνίου τα ψηφοδέλτια θα είναι διαφορετικά από αυτά του πρώτου γύρου καθώς δεν θα χρειαστούν σταυροί. Στην περίπτωση μάλιστα που ο ψηφοφόρος ξεχαστεί και βάλει σταυρό, τότε είναι στην ευχέρεια του εκάστοτε δικαστικού αντιπροσώπου να το δεχτεί ή να το ακυρώσει.

Νωρίτερα, σήμερα, η Βουλή εξέλεξε το προεδρείο της. Πρόεδρος εξελέγη ο Κώστας Τασούλας με 270 θετικές ψήφους και 26 παρών από τους βουλευτές του ΚΚΕ και αντιπρόεδροι από πλευράς ΝΔ οι κ.κ. Νικήτας Κακλαμάνης (296 ψήφους), Χαράλαμπος Αθανασίου (294 ναι και 2 παρών) και Θανάσης Μπούρας (294 ναι, 2 παρών). Από τον ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη η Μερόπη Τζούφη (294 ναι, 2 άκυρα ψηφοδέλτια), από το ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (290 ναι, 4 παρών και 2 άκυρα ψηφοδέλτια), από το ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης (291 ναι, 3 παρών και 2 άκυρα ψηφοδέλτια) και από την Ελληνική Λύση ο Κωνσταντίνος Χήτας (256 ναι, 38 παρών και 2 άκυρα ψηφοδέλτια).

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας