Η UBS εξετάζει το ενδεχόμενο να καθυστερήσει τα τριμηνιαία αποτελέσματά της τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Αυγούστου, καθώς ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός αντιμετωπίζει τις πολυπλοκότητες της εξαγοράς της Credit Suisse, ανέφεραν οι Financial Times την Κυριακή.

Η τράπεζα έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει τα αποτελέσματά της στις 25 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται άτομα που γνωρίζουν το θέμα και τα οποία η εφημερίδα δεν κατονόμασε, στελέχη της μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας σταθμίζουν το ενδεχόμενο να καθυστερήσουν τη δημοσίευσης των αποτελεσμάτων μαζί με μια ενημέρωση για τα σχέδια για τις εγχώριες επιχειρήσεις της Credit Suisse.

Η UBS, η οποία συμφώνησε τον Μάρτιο να αναλάβει τον μικρότερο αντίπαλό της ως μέρος μιας επιχείρησης διάσωσης που ενορχηστρώθηκε από τις ελβετικές αρχές, δήλωσε ότι σκοπεύει να κλείσει γρήγορα τη συμφωνία.

Εγκριση Κομισιόν στη συγχώνευση Credit Suisse – UBS

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Σέρτζιο Ερμότι προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα για επώδυνες αποφάσεις σχετικά με περικοπές θέσεων εργασίας μετά την εξαγορά, οι οποίες, όπως είπε, ελπίζει ότι θα επισημοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Απολύσεις και παραιτήσεις

«Δεν θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες εργασίας για όλους. Οι συνέργειες είναι μέρος της ιστορίας», δήλωσε ο χαρακτηριστικά  σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Asset Management Association Switzerland στη Βέρνη.

«Πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά τη βάση κόστους των μεμονωμένων και συνδυασμένων οργανισμών και να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο αποτέλεσμα», πρόσθεσε. «Θα είναι επώδυνο».

Τα ταλέντα της Credit Suisse

Ενώ τόνισε ότι επρόκειτο για εξαγορά και όχι συγχώνευση, ο Eρμότι είπε ότι η Credit Suisse είχε πολλούς ικανούς ανθρώπους και ταλέντα, υποδεικνύοντας ότι τα στελέχη της μπορεί να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στον συνδυασμένο όμιλο από ό,τι θα μπορούσε να υποδείξει η αρχική ηγετική ομάδα που αποκαλύφθηκε τον προηγούμενο μήνα. Αυτός ο ανασχηματισμός της διοίκησης είδε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Credit Suisse, Ulrich Koerner, να προσχωρεί στην ηγετική ομάδα της UBS.

Εκατοντάδες παραιτήσεις

Την ίδια ώρα εκατοντάδες υπάλληλοι της Credit Suisse παραιτούνται κάθε εβδομάδα, εξαιτίας της αβεβαιότητας που κυριαρχεί, καθώς προχωρά η διαδικασία εξαγοράς της από την ανταγωνιστική  UBS .

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, οι οποίες δεν κατονομάζονται, οι εργαζόμενοι στην ελβετική τράπεζα εμφανίζονται ιδιαιτέρως ανήσυχοι για το μέλλον τους και αναζητούν ασφαλέστερη απασχόληση στους ανταγωνιστές.

Η ελβετική εφημερίδα Blick έγραψε επίσης ότι κάθε μέρα περίπου 150 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παραιτούνται από την Credit Suisse.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή