Ο νικητής της Χρυσής Μπάλας Καρίμ Μπενζεμά θα φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά από 14 χρόνια γεμάτα τρόπαια, έγραψε την Κυριακή η ομάδα της LaLiga, με τον επιθετικό να μετακομίζει  στην Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός Al Ekhbariya της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι η Αλ Ιτιχάντ  συμφώνησε με τον Μπενζεμά για διετές συμβόλαιο.

Ο 35χρονος Γάλλος φαινόταν έτοιμος να μείνει στον ισπανικό σύλλογο για έναν ακόμη χρόνο μετά από μια σεζόν κατά την οποία αγωνίστηκε με αρκετούς τραυματισμούς.

Παρελθόν από την Παρί ο Μέσι – Μια «ανάσα» από τα πετροδόλαρα της Αλ Χιλάλ (εικόνες και βίντεο)

Ωστόσο, μια προσφορά που εκτιμάται από τα μέσα ενημέρωσης ότι αξίζει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ (107,05 εκατομμύρια δολάρια) από τη Σαουδική Αραβία φέρεται να τον έκανε να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Ρήτρα επέκτασης

Ο Γάλλος αποφάσισε να ακυρώσει τη ρήτρα επέκτασης ενός έτους που είχε στο συμβόλαιό του, με τη Ρεάλ να λέει ότι «είχε κερδίσει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον του».

«Η Ρεάλ Μαδρίτης και ο αρχηγός μας Καρίμ Μπενζεμά συμφώνησαν να ολοκληρώσουν τον λαμπρό και αξέχαστο χρόνο του ως παίκτης στο σύλλογό μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του η ομάδα.

«Η καριέρα του Καρίμ Μπενζεμά στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ένα λαμπρό παράδειγμα συμπεριφοράς και επαγγελματισμού και εκπροσώπησε τις αξίες του συλλόγου μας».

Ο Μπενζεμά ακολουθεί τον πρώην συμπαίκτη του στη Ρεάλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, στη χώρα του Κόλπου, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο 2-1/2 ετών που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ με την Αλ Νασρ τον Δεκέμβριο.

Ο Μπενζεμά σημείωσε περισσότερα από 350 γκολ για τη Ρεάλ και είναι ο δεύτερος σκόρερ των εποχών του συλλόγου πίσω από τον Ρονάλντο.

Έκανε την καλύτερή του σεζόν την περίοδο 2021-22, όταν σκόραρε 44 φορές σε όλες τις διοργανώσεις και οδήγησε την ομάδα στον 14ο ευρωπαϊκό τίτλο.

Στη Σαουδική Αραβία και ο Μέσι

Σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα Sport την Τρίτη 6/6, αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η μεταγραφεί του Λιονέλ Μέσι από την σαουδαραβική ομάδαΑλ Χιλάλ.

Οι Άραβες έχουν καταθέσει απίστευτη προσφορά στον Μέσι, ο οποίος αν δεχτεί και βάλει τελικά την υπογραφή του, θα έχει λαμβάνειν ετησίως το ποσό των 400 εκατ. ευρώ, που είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ στην ιστορία του αθλήματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία
Business of Sport |

Πόσα χρήματα έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή τους πορεία

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στους «8» του Conference League και με βάση την φετινή τους πορεία από το καλοκαίρι και τα προκριματικά, αυτά είναι τα χρήματα που έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής.