Η Cisco Systems παρουσίασε την Τρίτη τσιπ δικτύωσης για υπερυπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης μία κίνηση που την τοποθετεί ευθέως ανταγωνιστικά απέναντι στις Broadcom και Marvell Technology.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Cisco, τα τσιπ δοκιμάζονται από πέντε από τους έξι μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών cloud computing, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι μεταξύ των παικτών περιλαμβάνονται οι κολοσσοί Amazon Web Services, Microsoft Azure και Google Cloud, που κυριαρχούν στην συγκεκριμένη αγορά.

Συνάντηση Μπάιντεν με ειδικούς σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT, το οποίο τροφοδοτείται από ένα δίκτυο εξειδικευμένων τσιπ που ονομάζονται μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU), έχει καταστήσει την ταχύτητα με την οποία επικοινωνούν αυτά τα μεμονωμένα τσιπ εξαιρετικά σημαντική.

Η Cisco αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προμηθευτές εξοπλισμού δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των ethernet switches (μεταγωγέων), συσκευών οι οποίοι συνδέουν συσκευές όπως υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, δρομολογητές, διακομιστές και εκτυπωτές σε ένα τοπικό δίκτυο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η τελευταία γενιά των συγκεκριμένων συσκευών, τα G200 και G202, έχουν διπλάσια απόδοση, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, και μπορούν να συνδέσουν έως και 32.000 GPUs μαζί.

«Τα G200 & G202 πρόκειται να είναι τα πιο ισχυρά τσιπ δικτύωσης στην αγορά που τροφοδοτούν τα φορτία εργασίας AI/ML επιτρέποντας το πιο αποδοτικό δίκτυο», δήλωσε ο συνεργάτης της Cisco και πρώην προϊστάμενος μηχανικός Rakesh Chopra.

Η Cisco δήλωσε ότι τα τσιπ μπορούν να βοηθήσουν στην εκτέλεση εργασιών τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης με 40% λιγότερους μεταγωγείς και μικρότερη καθυστέρηση, ενώ είναι πιο αποδοτικά σε ισχύ.

Όπως αναφέρει το Reuters, τον Απρίλιο η Broadcom ανακοίνωσε το τσιπ Jericho3-AI που μπορεί να συνδέσει έως και 32.000 τσιπ GPU μαζί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI