Ο αριθμός των ατόμων που υπέβαλαν αίτηση για κρατικά επιδόματα ανεργίας για πρώτη φορά, παρέμεινε σταθερός σε υψηλό 20 μηνών την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας υψηλά για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, κάτι που μπορεί να αποτελεί πρώιμη ένδειξη χαλάρωσης της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ και πιθανότατα επηρεάσει τις επόμενες αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά τα επιτόκια, όπως αναφέρει το Reuters.

Τα στοιχεία από το Γραφείο Εργασίας την Πέμπτη έδειξαν ότι 264.000 νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποβλήθηκαν σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση την εβδομάδα που έληξε στις 17 Ιουνίου, αμετάβλητες από το ανοδικά αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας, το οποίο είναι το υψηλότερο επίπεδο αρχικής δραστηριότητας αποζημιώσεων τους τελευταίους 20 μήνες και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2021.

Fed – ΕΚΤ: Το 90% της άφθονης ρευστότητας ενδέχεται να χρειασθεί να αποσυρθεί

Η μέση προσδοκία μεταξύ των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για 260.000 νέες αιτήσεις.

Εν τω μεταξύ, εκείνοι που συνέχισαν να λαμβάνουν επιδόματα πέραν της πρώτης εβδομάδας, μειώθηκαν στα 1.759.000 την εβδομάδα που έληξε στις 10 Ιουνίου από το αναθεωρημένο 1.772.000 την προηγούμενη εβδομάδα, σε σύγκριση με μια μέση εκτίμηση των οικονομολόγων για 1.782.000 επιδόματα.

Έλλειμμα  ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών

Η κυβέρνηση ανέφερε επίσης, ότι το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ – ο δείκτης της ροής αγαθών, υπηρεσιών και επενδύσεων προς και έξω από τη χώρα – διευρύνθηκε συγκρατημένα τους πρώτους τρεις μήνες του 2023.

Το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας σημείωσε ότι το κενό του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε στα 219,3 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο από τα αναθεωρημένα 216,2 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters το υπολόγιζαν στα 217,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή