Δυναμικά στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών λύσεων και ιδιαίτερα της Τεχνητής Νοημοσύνης, μπαίνει η Mytilineos.

NBG Securities: Πάνω από τα 40 ευρώ η τιμή-στόχος για τη Mytilineos

Υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη της παρουσίασαν χθες την Avokado, θυγατρική startup της εισηγμένης. Πρόκειται για τους Ιωάννη Καλαφατά, ο οποίος είναι angle investor της Avokado, τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο CEO και cofounder και τον Βασίλη Νικολόπουλο cofounder της εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η Avokado έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της παγκόσμιας «έξυπνης» αγοράς ενέργηειας συνδυάζοντας την Τεχνητή Νοημοσύνη, τα data Intelligence και νέες τεχνολογίες όπως Internet of Energy, Mobile, Social και Blockchain.

Οι λύσεις

Οι λύσεις που παρέχει απευθύνονται σε ενεργειακούς παρόχους, πόλεις και πολίτες.

Φιλοδοξεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πράσινη ενεργειακή μετάβαση και οι υπηρεσίες που παρέχει είναι:

  • AVOS λειτουργικό σύστημα ΤΝ για συστήματα οικιακής μπαταρίας και μεγαλύτερα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (BESS).
  • AVOΧ πλατφόρμα ολοκληρωμένων λύσεων ΤΝ για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση.
  • AVOKADO AI «έξυπνη μηχανή» αλγορίθμων ΤΝ για την κάλυψη εξειδικευμένων αναγκών των εταιρειών Ενέργειας, όπως για παράδειγμα είναι η βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη τιμών στην χονδρεμπορική αγορά ενέργειας.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Avokado λόγω της πρόσβασης της Mytilineos στις διεθνείς αγορές η εταιρεία ήδη έχει βρεί ανοιχτές τις πόρτες πολύ μεγάλων οργανισμών. Και οι πλέον ώριμες αγορές βρίσκονται στο εξωτερικό όπως Αγγλία, Σουηδία, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία. Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για συνεργασίες.

Αναφορικά με την Ελλάδα, η διοικητική ομάδα της Avokado θέτει ως στόχο πρώτης πελατειακής βάσης τις πολυεθνικές, τα data centers και retailers.

Ελλάδα, πρώτη πελατειακή βάση σίγουρα από πολυεθνικές εταιρείες που φτιάχνουν εγχώριες θυγατρικές, retailer, data center. Η χώρα μας αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει.

Φυσικά, μετά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος Smart Cities στα Άσπρα Σπίτια, η θυγατρική startup είναι έτοιμη να διεκδικήσει την παροχή τεχνολογικών λύσεων και σε άλλους δήμους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια