Περίπου το 30% των απασχολούμενων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ηλικίας 15-74 ετών ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές για ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου εργασίας τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat για το 2022, συνολικά, περισσότερες γυναίκες παρά άνδρες ανέφεραν τέτοια χρήση ψηφιακών συσκευών.

Το εν λόγω ποσοστό κορυφώνεται και για τα δύο φύλα στην ηλικιακή ομάδα 30-44 (36% των εργαζομένων γυναικών χρησιμοποιούσαν ψηφιακές συσκευές για το μεγαλύτερο μέρος ή όλο τον χρόνο εργασίας τους, έναντι 29% των ανδρών), και στη συνέχεια μειώθηκε για τις ηλικίες 45-59 (31% για τις γυναίκες , 23% για τους άνδρες) και 60-74 (24% για τις γυναίκες, 19% για τους άνδρες).

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, τα υψηλότερα ποσοστά για τα άτομα ηλικίας 15-74 ετών καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (47% των εργαζομένων), στην Ολλανδία και στη Σουηδία (41%).

Ενώ τα χαμηλότερα καταγράφονται στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την Eurostat, στην ΕΕ συνολικά, το ποσοστό των εργαζομένων που χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές κατά τη διάρκεια ολόκληρου ή του μεγαλύτερου μέρους του χρόνου εργασίας τους αυξήθηκε ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσής τους , ανεξαρτήτως φύλου. Μεταξύ των ατόμων με χαμηλό ή μεσαίο μορφωτικό επίπεδο, οι γυναίκες εμφάνισαν υψηλότερα ποσοστά από τους άνδρες: το 10% των γυναικών με χαμηλή εκπαίδευση περνούσαν όλο ή το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου εργασίας τους χρησιμοποιώντας ψηφιακές συσκευές, έναντι 8% των ανδρών.

Το 28% των γυναικών με μέση εκπαίδευση ήταν στην ίδια κατάσταση, έναντι 16% των ανδρών. Η τάση αντιστρέφεται σε άτομα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, όπου οι γυναίκες κατέγραψαν μερίδιο 44%, ενώ οι άνδρες 47%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση