Αφού άντεξε τις ισχυρές ενδοσυνεδριακές πιέσεις, ειδικά στο τελευταίο δίωρο, το ελληνικό χρηματιστήριο κατάφερε να κλείσει με ελεγχόμενη πτώση, κρατώντας στο τέλος τα επίπεδα των 1.290 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,34%, στις 1.295,30 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 87 εκατ. ευρώ.

Μάχη με τις 1.300 μονάδες

Τα βασικά χαρακτηριστικά της πτώσης, ωστόσο, ήταν η πτώση του ΟΤΕ, καθώς από σήμερα διαπραγματεύτηκε χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα, η διόρθωση των ανοδικών πρωταγωνιστών των προηγούμενων ημερών (Λάμδα, Μυτιληναίος, Πειραιώς) και ο χαμηλός τζίρος. Και αυτά τα χαρακτηριστικά, στην πρώτη ανάγνωση δεν ανησύχησαν την αγορά, η οποία αν και απομακρύνθηκε από το επίπεδο των 1.300 μονάδων, το τεχνικό, δηλαδή, και ψυχολογικό ορόσημο για την συνέχεια της ανοδικής της κίνησης, παρέμεινε σε επαφή με αυτό.

Αν και οι αγοραστές παραμένουν στις επάλξεις, δύσκολα πήραν πρωτοβουλίες να βγουν μπροστά σήμερα, αφήνοντας το πεδίο στους πωλητές. Η κόπωση είναι παρούσα, καθώς δεν υπάρχει η ένταση των περασμένων εβδομάδων, αλλά αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στενεύουν τα περιθώρια περαιτέρω κίνησης προς τις 1330 μονάδες. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποιος σημαντικός καταλύτης που θα επιδράσει αρνητικά, συνάγεται ευχερώς το συμπέρασμα ότι η ανοδική συνέχιση έχει καλές πιθανότητες.

Σε βραχυπρόθεσμο όμως επίπεδο, η αγορά αναμένει τα σχόλια των ξένων για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, προκειμένου να διαγνώσει πόσο κοντά έχει έρθει η χώρα στην επενδυτική βαθμίδα. Η απόσταση φυσικά είναι μικρή, εντούτοις η χρονική στιγμή παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό στην μεγάλων προσδοκιών αγορά.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, το -3,03% του ΟΤΕ ξεχώρισε φυσικά λόγω της διαπραγμάτευσης χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα, αλλά ισχυρές ήταν και οι πιέσεις σε Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο, Λάμδα και Motor Oil. Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι Autohellas, Titan, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Εθνική, Jumbo, Eurobank και ΟΠΑΠ, ενώ σε θετικά οι Βιοχάλκο, Coca Cola, Energy, Quest, ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα. Ο Σαράντης ξεχώρισε με τα κέρδη του, ενώ σημαντική ήταν και η άνοδος σε ΕΛΧΑ και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών