Άλλο ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ετοιμάζεται να αναπτύξει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες (ΔΕΗ ΑΝ).

Forbes: Η Ελλάδα αφήνει τον λιγνίτη και γίνεται κόμβος ΑΠΕ

Η θυγατρική του ομίλου ΔΕΗ ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικού ισχύος 171 MW στην περιοχή Εορδαία της Δυτικής Μακεδονίας.

Το έργο κέρδισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχήμα Intrakat – Ameresco – RESINVEST. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου, που περιλαμβάνει τρία μικρά πάρκα, είναι στα 52 εκ. ευρώ.

Ο διαγωνισμός αφορούσε στη μελέτη, σε έργα πολιτικού μηχανικού, την προμήθεια πλην των φωτοβολταϊκών πλαισίων, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία των τριών πάρκων.

Το έργο θα αναπτυχθεί εντός του λιγνιτικού κέντρου της Δυτικής Μακεδονίας.

Η ΔΕΗ

Η διοίκηση της ΔΕΗ δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ που διαθέτει.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας εταιρείας κ. Γιώργος Στάσσης κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου της εισηγμένης είχε τονίσει: «Ειδικά, για το πλάνο μας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μετά την επίτευξη του στόχου των 600MW που αφορά έργα στην Ελλάδα, είτε σε λειτουργία είτε κατασκευασμένα, ξεκίνησε η κατασκευή του μεγάλου Φωτοβολταϊκού πάρκου 550MW στην Πτολεμαϊδα, έχοντας σήμερα έργα συνολικής ισχύος 1 GW υπό κατασκευή. Πρόκειται για συνολική ισχύ 1,6 GW, η οποία αντιστοιχεί περίπου στο 30% του στόχου των 5GW που έχουμε θέσει για το 2026».

Εξάλλου, ο κ. Στάσσης μιλώντας σε εκδήλωση της Eurelectric είχε αναφερθεί στο πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης και της αντικατάστασης ουσιαστικά των μονάδων αυτών με έργα ΑΠΕ. Σύμφωνα με τον πρόεδρος και CEO το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης της ΔΕΗ περιλαμβάνει την απόσυρση λιγνιτικών μονάδων που παράγουν 3 GW τα επόμενα 5 χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία επιταχύνει την ανάπτυξη ΑΠΕ προσθέτοντας 5 GW μέχρι το 2026.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green