Στις αρχές του 2024 αναμένεται να βγουν στους δρόμους τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της σύμβασης για τα πρώτα 250 οχήματα.

Χάρη στην ηλεκτροκίνηση μπορεί να περιοριστεί η ρύπανση στα αστικά κέντρα και να μειωθούν οι εκπομπές άνθρακα της χώρας.

Το νησί που μπήκε στην πρίζα

Όπως ανέφερε το υπουργείο Μεταφορών, συνολικά 1.300 λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας θα προστεθούν στους στόλους των οχημάτων με επόμενους διαγωνισμούς.

Αυτονομία 180 χιλιόμετρα

Η απόφαση που έλαβε το ΣΤ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου εγκρίνει κατά τον προσυμβατικό έλεγχο το σχέδιο της σύμβασης για 250 ηλεκτρικά λεωφορεία με αυτονομία 180 χιλιόμετρα, καθώς και τη συντήρησή τους για ένα έτος.

«Η ανανέωση του στόλου των μέσων μαζικής μεταφοράς αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου μας», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας..

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε πως «η ενίσχυση του στόλου αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης αποτελεί δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενταγμένη στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Η απόκτηση συνολικά 1.300 λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, εκ των οποίων τα πρώτα 250 ηλεκτροκίνητα εγκρίθηκαν ήδη και φτάνουν σε μερικούς μήνες, καταδεικνύει από πλευράς της πολιτείας ότι η στροφή στην ηλεκτροκίνηση και στις πράσινες μεταφορές δεν γίνεται μόνο με την αγορά ιδιωτικών επιβατικών οχημάτων, αλλά εφαρμόζεται οριζόντια στα ΜΜΜ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green