Mε μικτά πρόσημα έκλεισε σήμερα η Wall Street, με τον Dow Jones να διαφοροποιείται από τις μικρές διορθωτικές κινήσεις που υπήρξαν στην πλειονότητα των τίτλων, μετά από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συντήρησε το +3,7% της εβδομάδας

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,33% στις 34.509 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,10% στις 4.505 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,18% στις 14.113 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, οι τρεις βασικοί έκλεισαν με κέρδη. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,3%, ενώ ο Dow ενισχύθηκε κατά 2,2%. Ο Nasdaq ήταν ο δείκτης με τις καλύτερες επιδόσεις, κάνοντας άλμα 3,2%, ολοκληρώνοντας την καλύτερη εβδομάδα από τις 17 Μαρτίου.

Εταιρικά αποτελέσματα

Σε επίπεδο τίτλων, η JP Morgan περιόρισε στο τέλος την άνοδο της στο 0,3%, μετά τη δημοσίευση καλύτερων των αναμενόμενων κερδών. Η τράπεζα ενισχύθηκε από τα υψηλότερα επιτόκια και την αύξηση των εσόδων από τόκους. Η Wells Fargo σημείωσε επίσης άνοδο 0,5%, λόγω των καλύτερων των αναμενόμενων κερδών.

Επίσης, η UnitedHealth σημείωσε άλμα 8%, αφού ο ασφαλιστικός κολοσσός ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα. Η εταιρεία αύξησε επίσης το κατώτερο άκρο της πρόβλεψης για τα κέρδη της για το σύνολο του έτους.

Οι προσδοκίες για τα τρέχοντα αποτελέσματα όμως είναι δυσμενείς, με τους αναλυτές να προβλέπουν πτώση των κερδών του S&P 500 κατά περίπου 7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την FactSet. Αυτό θα σηματοδοτούσε τη χειρότερη περίοδο κερδών από το δεύτερο τρίμηνο του 2020, όταν τα κέρδη του S&P 500 μειώθηκαν κατά 31,6%.

«Οι τιμές των περισσότερων δεικτών μετοχών και ομολόγων αυξάνονται σήμερα, καθώς τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθωρισμός έχει μειωθεί γρήγορα και η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή», δήλωσε ο Bill Merz, ανώτερος διευθυντής επενδύσεων στην U.S. Bank Wealth Management. «Η αισιοδοξία ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να πέφτει ωθεί τους επενδυτές να αυξήσουν τις τιμές των μετοχών, καθώς αναμένουμε τα αποτελέσματα των κερδών του δεύτερου τριμήνου», πρόσθεσε.

«Ανεξάρτητα από το πόση μεταβλητότητα θα δούμε τελικά, δεδομένης της δύναμης από την αρχή του έτους και των μακροοικονομικών προκλήσεων, θα περιμέναμε ότι οι εκκλήσεις για υποαπόδοση στο δεύτερο εξάμηνο θα γίνουν ακόμη πιο δυνατές», δήλωσε ο Ross Mayfield της Baird. «Μέσα στο θόρυβο, απλά θυμηθείτε ότι μια ισχυρή αρχή του έτους είναι ένα ανοδικό σημάδι -όχι ένα πτωτικό- και έχει προηγηθεί μιας σταθερής απόδοσης στο δεύτερο εξάμηνο πολύ πιο συχνά», διευκρίνισε.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία

Στα μάκρο της ημέρας, χαμηλότερα του αναμενομένου διαμορφώθηκαν οι τιμές των εισαγωγών τον Ιούνιο, καθώς η αύξηση στο κόστος των καυσίμων αντισταθμίστηκε από μειώσεις σε άλλα αγαθά. Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών διολίσθησαν 0,2% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο.

Παράλληλα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ ενισχύθηκε τον Ιούλιο, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 72,6 μονάδες από 64,4 τον Ιούνιο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2021. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 65,5 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]