Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής, η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές, με τους βουλευτές να τηρούν ενός λεπτού σιγή, για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές.

Η αντιπολίτευση συνεχίζει να κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτικές ευθύνες, έλλειψη σχεδιασμού και διαχειριστική ανεπάρκεια με τον πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα, να αναμένεται να δώσει έμφαση, στο θέμα της πρόληψης των πυρκαγιών και στον σχεδιασμό για την επόμενη αντιπυρική περίοδο, ενώ θα αναφερθεί -σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση- και στα μέτρα στήριξης των πληγέντων και τις πρωτοβουλίες που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Στο κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνονται: Ενίσχυση στα μέσα πυρόσβεσης με προμήθεια drones, καθαρισμός εκτάσεων και συντήρηση/διάνοιξη δασικών δρόμων – αντιπυρικών ζωνών (με εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης), πρόσθετοι οικονομικοί πόροι ( πρόγραμμα «Αιγίς»), αυστηρότερες κυρώσεις για εμπρηστές.

Δείτε live τη συζήτηση

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΥΠΑ – Παιδικές κατασκηνώσεις: Από Μεγάλη Τετάρτη οι αιτήσεις για 70.000 voucher – Δικαιούχοι και διαδικασία
Επικαιρότητα |

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 70.000 voucher στις παιδικές κατασκηνώσεις - Δικαιούχοι και διαδικασία

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω