Η Arm, η σχεδιάστρια ημιαγωγών που ανήκει στον ιαπωνικό όμιλο SoftBank, εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τους επενδυτές να καταβάλουν από 47 έως 51 δολάρια για κάθε μία από τις μετοχές της στην Αρχική Δημόσια Προσφορά της (IPO) την επόμενη εβδομάδα. Αυτό αναφέρει με δημοσίευμά του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές με γνώση επί του θέματος.

SoftBank: Προβληματισμός επενδυτών από την έκθεση της Arm στην Κίνα

Το προαναφερθέν εύρος τιμών (κάτι που δεν είχε αναφερθεί μέχρι σήμερα), μεταφράζεται σε αποτίμηση μεταξύ 50 και 54 δισ. δολαρίων, μια αποτίμηση που θα καταστήσει την Arm την πιο πολύτιμη εταιρεία στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από τότε που η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Rivian έκανε το ντεμπούτο της το 2021.

Η SoftBank θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξήσει το εύρος των τιμών της μετοχής πριν από την IPO, εάν η ζήτηση των επενδυτών αποδειχθεί ισχυρή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που μίλησαν με την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Η αποτίμηση που αναζητά επί του παρόντος, είναι αισθητά χαμηλότερα από την αποτίμηση των 64 δισ. δολαρίων, βάσει της οποίας η SoftBank απέκτησε το 25% της εταιρείας που δεν κατείχε από το Vision Fund.

Αυτή η πτώση, αντανακλά την πρόσφατη υποχώρηση της ζήτησης για ορισμένες από τις προσφορές της Arm. Για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, οι πωλήσεις της Arm μειώθηκαν στα 2,68 δισεκατομμύρια δολάρια, δεχόμενες πλήγμα από την πτώση στις παραγγελίες smartphones ανά τον κόσμο.

Η Arm έχει ήδη εγγράψει πολλούς από τους μεγάλους πελάτες της ως επενδυτές στην IPO της, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters χθες Παρασκευή. Μεταξύ αυτών είναι οι Apple, Nvidia, Alphabet, Advanced Micro Devices, Intel, Samsung Electronics, Cadence Design Systems και Synopsys.

Το ενδιαφέρον των εταιρειών έγκειται στο γεγονός ότι επιδιώκουν να επεκτείνουν την εμπορική τους σχέση με την Arm και να διασφαλίσουν ότι οι αντίπαλοι τους δεν θα κερδίσουν προβάδισμα.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι πελάτες βλέπουν τα σχέδια για ημιαγωγούς της Arm ως έναν απαραίτητο πόρο. Χρησιμοποιούνται από περισσότερες από 260 τεχνολογικές εταιρείες για την παραγωγή περισσότερων από 30 δισ. ημιαγωγών ετησίως, τροφοδοτώντας το 99% των smartphones παγκοσμίως και σχεδόν τα πάντα στον χώρο της πληροφορικής, από τους πιο μικροσκοπικούς αισθητήρες έως τους πιο ισχυρούς υπερυπολογιστές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή