To «πράσινο φως» για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών έλαβε η Optima bank.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών, διαπίστωσε την κατ’ αρχήν συνδρομή των προϋποθέσεων εισαγωγής στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 4 του ν. 3371/2005 των μετοχών της εταιρίας «ΤΡΑΠΕΖΑ OPTIMA BANK Α.Ε.» (ISIN: GRS533003000), υπό την αίρεση επίτευξης επαρκούς διασποράς των μετοχών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό του ΧΑ».

Γιώργος Τανισκίδης (Optima Bank): Επιδίωξή μας να μεγαλώσουμε, παραμένοντας όμως διαφορετικοί 

Η Optima Bank γίνεται η πρώτη τράπεζα οι μετοχές της οποίας εισέρχονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από 17 χρόνια.

Μιλώντας στον ΟΤ, ο πρόεδρος της τράπεζας Γιώργος Τανισκίδης είχε αναφέρει ότι το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καλύψει τόσο την ανάπτυξη του δανειακού της χαρτοφυλακίου, όσο και τους κεφαλαιακούς της δείκτες.

Στόχο είναι, σύμφωνα με τον κ. Τανισκίδη «να συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε στην ελληνική οικονομία, μέσα από τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, δανειοδοτώντας βιώσιμα επενδυτικά πλάνα».

Κατά τον κ. Τανισκίδη, «θέλουμε να βλέπουμε την τράπεζα να μεγαλώνει, να γίνεται ανταγωνιστικότερη και παράλληλα να διατηρεί τον χαρακτήρα της διαφορετικής τράπεζας». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξαγοράς άλλου πιστωτικού ιδρύματος, σημειώνει ότι «θα εξετάζαμε και θα αξιολογούσαμε οτιδήποτε θα ταίριαζε και θα έκανε ακόμη καλύτερο αυτό που έχουμε έως τώρα δημιουργήσει». Προσθέτει ωστόσο ότι δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή κάτι στον ορίζοντα.

Αναφορικά με τα οφέλη ο κ. Τανισκίδης είχε σημειώσει ότι ηOptima bank τον Οκτώβριο θα είναι ισχυρότερη.  Βασική μας επιδίωξη είναι να εξασφαλίσουμε τον ταχύ ρυθμό ανάπτυξης της Optima bank. Θέλουμε να βλέπουμε την τράπεζα να μεγαλώνει, να γίνεται ανταγωνιστικότερη και παράλληλα να διατηρεί τον χαρακτήρα της διαφορετικής τράπεζας

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις