Το τεράστιο ποσό των 100 έως 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι διαθέσιμα για επενδύσεις στην Ινδία, από τα συνολικά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαίων που έχουν οι επενδυτές στη διάθεσή τους, όπως αναφέρει η Anu Aiyengar, παγκόσμια επικεφαλής συγχωνεύσεων και εξαγορών της JPMorgan.

Η Aiyengar, σε συνέντευξή της στο Bloomberg Television κατά τη διάρκεια του κλειστού για το κοινό συνεδρίου της τράπεζας με επενδυτές στην Ινδία, επισήμανε το ταχέως αναπτυσσόμενο ΑΕΠ της Ινδίας ως έναν από τους λόγους που την καθιστούν τόσο ελκυστική στους επενδυτές.

Το νέο «big deal»: Οι «διάδρομοι» Μπάιντεν και ο ρόλος της Ινδίας

Επενδυτικές ευκαιρίες

«Είναι δύσκολο να βρεις μια αγορά σαν αυτήν, που να έχει ταυτόχρονα χαρακτηριστικά ανάπτυξης και σταθερότητας, καθώς και πληθώρα επενδυτικών ευκαιριών σε διάφορους τομείς», πρόσθεσε η Aiyengar.

Συνολικά, οι συγχωνεύσεις και εξαγορές στην Ινδία ανήλθαν στα 33 δισεκατομμύρια δολάρια στο εννεάμηνο του έτους, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 72% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Η συγχώνευση της Housing Development Finance Corp. με την HDFC Bank Ltd., στην οποία η JPMorgan συμμετείχε μαζί με άλλους 17 συμβούλους, βοήθησε το συνολικό ύψος των συγχωνεύσεων και εξαγορών στη χώρα να φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ πέρυσι. Ωστόσο, η εικόνα για το 2023 είναι εντελώς διαφορετική, καθώς η παγκόσμια αγορά συγχωνεύσεων και εξαγορών έχει καταρρεύσει.

Η JPMorgan κατατάσσεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τον όγκο συγχωνεύσεων και εξαγορών στο εννεάμηνο του έτους, ανεβαίνοντας από την τρίτη θέση το 2022, σύμφωνα με τους πίνακες κατάταξης του Bloomberg.

Εκτός από τις κυρίαρχες επενδυτικές θεματικές της τεχνολογίας και της υγειονομικής περίθαλψης, η Aiyengar ανέφερε τις υποδομές και τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια ως ιδιαίτερα ισχυρούς κινητήριους παράγοντες των συγχωνεύσεων και εξαγορών στην Ινδία.

«Υπάρχουν πολλά νέα επενδυτικά κεφάλαια που επικεντρώνονται αποκλειστικά στις υποδομές και οι δαπάνες για υποδομές στην Ινδία είναι σημαντικές», δήλωσε.

Όσον αφορά τις ευκαιρίες εξόδου νέων εταιρειών στις αγορές, η Aiyengar βλέπει κινητικότητα στην πρόσφατα αδρανή αγορά αρχικών δημόσιων προσφορών (IPO).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Παρίσι 2024: Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία του Παρισιού για υπερμεγέθη Châteaux
Διεθνή |

Οι πλούσιοι εγκαταλείπουν τα ξενοδοχεία του Παρισιού για υπερμεγέθη Châteaux

Με τιμές ανταγωνιστικές με τα καλύτερα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας και χώρο για τη συνοδεία, τα ιστορικά αρχοντικά γύρω από το Παρίσι είναι οι πιο καυτές κρατήσεις αυτού του καλοκαιριού