Να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα και να εκδηλώσουν μια πειστική αντίδραση προσπαθούν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, λαμβάνοντας κάποιες στηρίξεις από τον κλάδο της ενέργειας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,04% στις 7.590 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,02% στις 15.220 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,16% στις 7.082 μονάδες.

Αρνητικό το κλίμα στις αγορές της Ασίας

Σε επίπεδο τίτλων, η Ryanair σημειώνει πτώση 1,2% αφού η ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ορισμένες περικοπές στο χειμερινό της πρόγραμμα λόγω καθυστερήσεων στις παραδόσεις της Boeing, αλλά πρόσθεσε ότι η πρόβλεψή της για την κυκλοφορία ολόκληρου του έτους δεν έχει επηρεαστεί «ακόμη».

Οι ευρωπαϊκές αγορές προσπαθούν να ανακάμψουν από τα χαμηλά 6 μηνών στα οποία έχουν βρεθεί, με τους επενδυτές όμως να αναζητούν στηρίξεις εν μέσω αυξημένων φόβων για την επίδραση της αυστηρής νομισματικής πολιτικής στην οικονομία, αλλά του αυξημένου κόστους ενέργειας, μετά και τη νέα άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Βέβαια, σήμερα ο ενεργειακός κλάδος δίνει στηρίξεις, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται κατά 0,9% καθώς οι τιμές του αργού εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα χρόνο μετά την πτώση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ που ενίσχυσαν τις ανησυχίες για τις παγκόσμιες προμήθειες από τις περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ+.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 3,5% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, ήτοι σε υψηλά έξι μηνών. Ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΕνΔΤΚ) τον ίδιο μήνα σημείωσε άνοδο 3,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ελαφρώς λιγότερο από το αναμενόμενο. Εν τω μεταξύ, ο ίδιος δείκτης σημείωσε άνοδο 0,6% σε μηνιαία βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές