Αλλαγές στην ηγεσία του ΕΦΚΑ ετοιμάζει η κυβέρνηση και, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in, το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας έχει ήδη δρομολογήσει την αντικατάσταση του διοικητή Παναγιώτη Δουφεξή.

Μετά από σχεδόν 2 χρόνια στον ΕΦΚΑ, ο κύκλος φαίνεται να κλείνει, με την ολοκλήρωση της θητείας του στον Φορέα και την ανανέωση των προσώπων από τη νέα πολιτική ηγεσία και το Μέγαρο Μαξίμου – μετά τις εθνικές εκλογές και τη νέα σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

ΕΦΚΑ: Οι τελικές διατάξεις για τις συντάξεις

Τα πρώτα σενάρια έδειχναν ότι τη θέση του Παναγιώτη Δουφεξή ίσως την αναλάβει ο Α’ υποδιοικητής του ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης. Σύμφωνα, όμως, με καλά πληροφορημένες πηγές του in, αυτά τα σενάρια απομακρύνονται, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του κρίσιμου, για το υπουργείο Εργασίας, φορέα.

Ορισμένες πηγές μιλούν για έντονο παρασκήνιο ενώ κάποια κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι ίσως σχετίζεται με μετακίνησή του σε φορέα που υπάγεται στον κ. Γιάννη Βρούτση.

Η θητεία του Παναγιώτη Δουφεξή είχε καταγραφεί ως μία περίοδος κατά την οποία, μεταξύ άλλων, επιτεύχθηκε η αναβάθμιση της  εξυπηρέτησης των πολιτών. Την είχε θέσει ως προτεραιότητα ο τότε υπουργός Κωστής Χατζηδάκης– μαζί με την απονομή των εκκρεμών συντάξεων.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Δουφεξής

Ο οικονομολόγος κ. Δουφεξής, είναι από τον Μάιο του 2021 διοικητής στον ΕΦΚΑ, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί για πολλά χρόνια σε εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου, ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων. Με την κοινωνική ασφάλιση ασχολείται από το 2007 και είχε συμμετοχή σε διάφορες θεσμικές παρεμβάσεις για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ, διατελέσει, επίσης, διευθυντής των γραφείων των κ.κ. Γιάννη Βρούτση και Κωστή Χατζηδάκη.

Να σημειωθεί ότι ο τότε νέος διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής μέσω της επιστολής του προς το προσωπικό του φορέα, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε στείλει μήνυμα: Σηκώστε τα τηλεφώνα.

Όπως είχε αναφέρει σε επιστολή του, «Κατά την σταδιακή επιστροφή όλων μας στη νέα κανονικότητα που διαμορφώνει η μετά-covid εποχή, σε συνδυασμό με την μείωση του ποσοστού τηλεργασίας, τα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ αποτελούν και πάλι τους κύριους κόμβους εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να επιδείξετε στον ύψιστο βαθμό τον επαγγελματισμό που σας διακρίνει και να ανταποκρίνεστε στα e-mails και στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών. Καλώ τους διευθυντές όλων των υποκαταστημάτων και των Διευθύνσεων που εξυπηρετούν κοινό να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί το συντομότερο η ομαλή επικοινωνία του πολίτη με τον e-EΦΚΑ».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά