Την έξοδο θα βλέπουν στο εξής όσοι εργαζόμενοι της Amazon παραβιάζουν την εντολή της διοίκησης να πηγαίνουν στο γραφείο τρεις φορές την εβδομάδα.

Αυτό προβλέπει εσωτερικό φιρμάνι με επικαιροποιημένες οδηγίες για την επιστροφή των εργαζομένων στον φυσικό χώρο εργασίας, το οποίο επικαλείται το Insider.

Εργασία: Πόσο κοστίζει η επιστροφή στο γραφείο

Συγκεκριμένα, οι διευθυντές καλούνται να έχουν πρώτα μια κατ΄ ιδίαν προειδοποιητική συνάντηση με τους υπαλλήλους που δεν συμμορφώνονται με την εντολή και εφόσον μετά από αυτό δεν υπάρξει συμμόρφωση «χωρίς νόμιμο λόγο», σε νέα συνάντηση θα λαμβάνονται πειθαρχικά μέτρα που περιλαμβάνουν μέχρι και απόλυση.

Όταν τον προηγούμενο Φεβρουάριο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η διαδικασία επιστροφής της Amazon στο γραφείο, περισσότεροι από 30.000 υπάλληλοι υπέγραψαν μια εσωτερική αναφορά εκφράζοντας την αντίθεσή τους και πολλοί ακόμη παραιτήθηκαν.

Οι εργαζόμενοι του τεχνολογικού κολοσσού έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια γιατί προσλήφθηκαν με τον όρο της απομακρυσμένης εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ξαφνικά είδαν τα πράγματα να αλλάζουν γενικευμένα, αφαιρώντας από μεμονωμένους διευθυντές τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζουν για τις ομάδες τους.

Η ανακοίνωση προέβλεπε ότι οι υπάλληλοι θα έπρεπε να έρχονται στο γραφείο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα από τον Μάιο.

Τον Ιούλιο, ζητήθηκε από τους απομακρυσμένους υπαλλήλους να μετεγκατασταθούν κοντά σε “κόμβους” γραφείων όπου βρίσκονται τα περισσότερα μέλη της ομάδας τους. Όσοι αρνήθηκαν να μετεγκατασταθούν ή να βρουν άλλη ομάδα που να εξυπηρετούσε τις ανάγκες τους οδηγήθηκαν σε «εθελούσια έξοδο».

Τον Αύγουστο, ο CEO της Amazon, Andy Jassy, προειδοποίησε τους υπαλλήλους ότι «δεν θα πάει καλά» για όσους δεν εφαρμόζουν την εντολή υποχρεωτικής παρουσίας στο γραφείο.  Η σύγχυση αυξήθηκε μόνο όταν ένα κορυφαίο στέλεχος cloud της Amazon είπε στην ομάδα του τον περασμένο μήνα ότι περίμενε ότι η διαδικασία επιστροφής στο γραφείο θα διαρκέσει έως και τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Όπως δήλωσε στο Insider, ο εκπρόσωπος της Amazon, Rob Munoz, η εταιρεία εκτιμά ότι οι εργαζόμενοι αποδίδουν καλύτερα όταν πηγαίνουν στο γραφείο πιο συχνά και η πολιτική μετεγκατάστασης της Amazon επηρεάζει ένα «σχετικά μικρό ποσοστό της ομάδας» και οι εξαιρέσεις στην εντολή επιστροφής στο γραφείο θα γίνονται «κατά περίπτωση».

«Όπως συμβαίνει με όλες τις πολιτικές μας, αναμένουμε από την ομάδα μας να τις ακολουθήσει και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα εάν κάποιος επιλέξει να μην το κάνει», δήλωσε απερίφραστα.

Μεταξύ των άλλων, οι οδηγίες αναφέρουν ότι οι διευθυντές σε χώρες εκτός ΗΠΑ καλούνται να συμβουλευτούν τον συνεργάτη ανθρώπινου δυναμικού τους «καθώς το πρότυπο θα διαφέρει ανά χώρα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή