Καταψήφισαν την προτεινόμενη σύμβαση εργασίας διάρκειας 4,5 ετών τα μέλη του εργατικού συνδικάτου της United Auto Workers (UAW) στα εργοστάσια συναρμολόγησης της Ford στο Λούισβιλ του Κεντάκι. Από την άλλη, οι ειδικευμένοι επαγγελματίες ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού συνδικάτου στο Facebook.

Το σωματείο UAW Local 862 ανακοίνωσε ότι το 55% των εργαζομένων στην παραγωγή ψήφισαν κατά της επικύρωσης της σύμβασης. Ωστόσο, το 69% των ειδικευμένων εργαζομένων ψήφισε υπέρ της σύμβασης.

Ford: Αναβολή επενδύσεων 12 δισ. δολαρίων για EVs

Το συνδικάτο εντούτοις δεν αποκάλυψε το συνολικό ποσοστό των ψήφων υπέρ της συμφωνίας ή τον συνολικό αριθμό των ψηφισάντων.

Το συνδικάτο και η Ford δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχόλιο.

Κρίσιμη ψηφοφορία

Οι εργαζόμενοι στο συνδικάτο UAW ψηφίζουν για την υπογραφή ή όχι της νέας σύμβασης εργασίας σε καθεμία από τις εταιρείες Stellantis (ανήκει στην Chrysler), General Motors και Ford, μετά την πρώτη συντονισμένη πολυήμερη απεργία κατά των Big Three αυτοκινητοβιομηχανιών του Ντιτρόιτ.

Την Παρασκευή, τα μέλη του συνδικάτου UAW στο εργοστάσιο συναρμολόγησης Flint της General Motors στο Μίσιγκαν ψήφισαν οριακά κατά της προτεινόμενης σύμβασης με την αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford είναι να αυξήσει τους μισθούς κατά 25% τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με άμεση αύξηση 11% για τους  εργαζόμενους της UAW, ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους. Ανακοινώνοντας την προσωρινή συμφωνία, ο πρόεδρος του συνδικάτου Σον Φέιν την χαρακτήρισε μια «ιστορική συμφωνία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή