Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ενδεχόμενο να λάβει μέρος στην ψηφιακή διάσκεψη της G20 την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με μία αναφορά του παρουσιαστή της κρατικής τηλεόρασης Πάβελ Ζαρούμπιν στο Telegram channel.

Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι «μία εκδήλωση εδώ και πολύ καιρό», με την από κοινού παρουσία του Πούτιν και των ηγετών της Δύσης,  ανέφερε ο Ζαρούμπιν. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, η ψηφιακή διάσκεψη της G20 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Αυτό είναι το νέο οικονομικό όπλο του Πούτιν

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, που δεν συμμετείχε στη σύνοδο των ηγετών της Ομάδας των Είκοσι (G20) τον περασμένο Σεπτέμβριο , δεν παρενέβει ούτε μέσω βιντεοδιάσκεψης όπως αρχικά είχε αναφερθεί.  Στη διάσκεψη η Ρωσία είχε εκπροσωπηθεί απο τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Τότε, ο αρχηγός του ρωσικού κράτους, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης που τον κατηγορεί για εγκλήματα πολέμου λόγω της μεταφοράς παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία, εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών και στη σύνοδο κορυφής των BRICS στη Νότια Αφρική τον Αύγουστο. Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τις κατηγορίες της Χάγης «άκυρες».

Η ομάδα των G20 αποτελείται από 19 χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που συγκεντρώνουν περίπου το 80% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Παράλληλα, τη Δευτέρα στη γερμανική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη του Συμφώνου της G20 με την Αφρική, στην οποία θα συμμετέχουν  δώδεκα αφρικανικές χώρες και η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων στη φτωχότερη, αλλά ταχέως αναπτυσσόμενη ήπειρο του κόσμου.

Το Σύμφωνο με την Αφρική, το οποίο δημιουργήθηκε το 2017 στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας της G20, έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή αφρικανικές χώρες με μεταρρυθμιστικό πνεύμα, διεθνείς οργανισμούς και διμερείς εταίρους για να συντονίσουν τις αναπτυξιακές ατζέντες και να συζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή