Ο αμερικανός επιχειρηματίας Εμετ Σίαρ (Emmett Shear), συνιδρυτής της πλατφόρμας βίντεο streaming Twitch, ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της OpenAI, της start up Τεχνητής Νοημοσύνης που απέλυσε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή τον επικεφαλής της Σαμ Αλτμαν.

«Δέχθηκα το πόστο διότι πιστεύω πως η OpenAI είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες που υπάρχουν σήμερα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter (X), δεσμευόμενος ότι τις προσεχείς 30 ημέρες θα διαφωτίσει τους λόγους της απομάκρυνσης του Σαμ Αλτμαν και θα ασχοληθεί με «την μεταρρύθμιση της διευθυντικής ομάδας (…) για να γίνει μία δύναμη ικανή να επιτύχει αποτελέσματα για τους πελάτες».

Microsoft: Ανακοίνωσε την πρόσληψη του Σαμ Άλτμαν, πρώην επικεφαλής της OpenAI

Στο ίδιο σημείωμα αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην απομάκρυνση του Σαμ Αλτμαν υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι εργαζόμενοι της OpenAI είναι εξαιρετικά εντυπωσιακοί, όπως ίσως έχετε μαντέψει, και με απόλυτο γνώμονα την αποστολή τους. Και είναι σαφές ότι η διαδικασία και οι επικοινωνίες γύρω από την απομάκρυνση του Σαμ αντιμετωπίστηκαν πολύ άσχημα, γεγονός που έβλαψε σοβαρά την εμπιστοσύνη μας. Και ακόμα, τονίζει «Έχω απόλυτο σεβασμό για αυτό που έχει δημιουργήσει ο Sam και ολόκληρη η ομάδα του OpenAI. Δεν πρόκειται απλώς για ένα απίστευτο ερευνητικό έργο και προϊόν λογισμικού, αλλά για μια απίστευτη εταιρεία. Βρίσκομαι εδώ επειδή το γνωρίζω αυτό και θέλω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να το προστατεύσω και να το αναπτύξω περαιτέρω.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή