Μέσα στο στενό εύρος των 1.255 – 1.260 μονάδων κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αναζητά ακόμη κατεύθυνση εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων, μοιρασμένων προσήμων και χαμηλών συναλλαγών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,29% στις 1.255,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,45% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.057,80 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,32% στις 1.056,13 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Δέχεται ήπιες πιέσεις σε στενό εύρος

Trading μέσα σε 20 μονάδες

Η αγορά βρίσκεται από τις 15 Νοεμβρίου σε ένα εύρος μεταξύ 1.240 – 1.260 μονάδων, παρά το γεγονός ότι έχουν συμβεί πολύ σοβαρές εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, συντηρώντας έτσι την ατασικότητά της και την επιφυλακτικότητα αρκετών χαρτοφυλακίων. Για να μπορέσει να σπάσει αυτό το εύρος θα πρέπει να περάσει με αποφασιστικότητα πάνω από τις 1.260 μονάδες, κάτι που όμως όλα δείχνουν, δεν θα γίνει αυτήν την εβδομάδα (εκτός απροόπτου).

Το επίπεδο των 1.260 μονάδων έχει αποκτήσει μεγάλη σημασία, καθώς έχει ήδη δώσει επί δύο φορές μεγάλους όγκους πωλητών. Παρόλα αυτά, ο βαθμός με τον οποίο απορροφούνται οι πωλήσεις τις τελευταίες ημέρες είναι αξιόλογος και η κατοχύρωση αυτού μπορεί να δώσει σε πρώτη φάση το επίπεδο των 1.330 μονάδων.

Στο μεταξύ αρκετοί τίτλοι στις «μικρότερες» κατηγορίες έχουν λάμψει τις τελευταίες ημέρες, με τις κινήσεις τους βέβαια να επισκιάζονται από τον «βαρύ» τραπεζικό κλάδο, ο οποίος έχει κάποιες συναλλακτικές εκκρεμότητες να κλείσει. Όπως και αρκετά χαρτοφυλάκια πρέπει να κλείσουν εκκρεμότητες με τις σταθμίσεις τους, δεδομένου ότι έχουν αλλάξει αρκετά μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ειδικά στους διεθνείς δείκτες του MSCI και του FTSE Russell.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΛΧΑ και ο Ελλάκτωρ δίνουν πολύτιμες βοήθειες στην αγορά, καθώς σημειώνουν κέρδη 3,53% και 3,14% αντίστοιχα, με τον Σαράντη να είναι στο +1,49% και τον Μυτιληναίο στο +1,06%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Cenergy, ΔΕΗ, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank, Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, η Jumbo σήμερα περνάει από τη βάσανο της αποκοπής μερίσματος, καταγράφοντας απώλειες 4,37%, με την Quest να είναι στο -2,97%. Απώλειες 1,26% για τη Βιοχάλκο, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, Eurobank, Λάμδα, Εθνική, Aegean και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες