Μοιρασμένο το ταμπλό και με τον γενικό δείκτη ελαφρώς πτωτικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έχει ρίξει συναλλακτικούς ρυθμούς, επηρεασμένο και αυτό με τη σειρά του από την αργία στις αμερικανικές αγορές λόγω της εορτής των Ευχαριστών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,29% στις 1.255,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,45% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.057,80 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,32% στις 1.056,13 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήνει οχυρό στις 1.250 μονάδες

Παραμένει στο επίκεντρο ο τραπεζικός κλάδος

Το ΧΑ ενσωμάτωσε τις θετικές εξελίξεις το τελευταίο διάστημα, με την επιπλέον βοήθεια σε επίπεδο μάκρο να προέρχεται από τις αναβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης, σχολιάζει ο Πέτρος Στεριώτης, CEO κυπριακής ΑΕΠΕΥ. Πλέον αναμένεται η αύξηση του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος κάτι που μόνο θετικό θα είναι για το “ρηχό” ΧΑ.

Διεθνώς, οι αγορές μετοχών βρίσκονται εν αναμονή του Άγιου Βασίλη, ενώ επιλέγουν να κάνουν τα “στραβά μάτια” στις πληθωριστικές πιέσεις, στα πολεμικά μέτωπα και στις “υπεραγορασμένες” μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Οι κυριότεροι ξένοι δείκτες βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά με τη συνδρομή των μετοχών των «υπέροχων 7» τεχνολογικών κολοσσών που αναβιώνουν μέρες 2000 στη Wall Street. Επειδή, όμως, συχνά η “ιστορία επαναλαμβάνεται σα φάρσα”, ευχόμαστε να μην επαναληφθούν τα μεγαλοπρεπή σκασίματα φούσκας που σημάδεψαν το τότε millenium rally, αναφέρει ο κ. Στεριώτης.

Επιστρέφοντας στην τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη, αυτός αναμετράται με την πτωτική γραμμή τάσης που συνδέει τα τοπικά υψηλά των 4 τελευταίων μηνών. Από άποψη στήριξης, αυτή εντοπίζεται το αργότερο στις 1.200 μονάδες, οι οποίες θα πρέπει να συντηρηθούν προκειμένου η χρηματιστηριακή χρονιά να ολοκληρωθεί με θετικά συναισθήματα, καταλήγει ο ίδιος.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo χάνει 4,29% στη σκιά της αποκοπής μερίσματος, με τις Quest, Βιοχάλκο, Τιτάν, Coca Cola, ΔΕΗ, Autohellas, ΟΠΑΠ, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Πειραιώς, ΟΤΕ, Aegean και Eurobank να κινούνται ήπια πτωτικά.

Από την άλλη, ΕΛΧΑ και Ελλάκτωρ προσφέρουν κάποιες στηρίξεις με τα άνω του 1% κέρδη τους, ενώ Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Σαράντης και Μυτιληναίος κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή είναι οι Motor Oil και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες