Δεν έπεισε κανέναν, μάλλον, η εκ των υστέρων συγγνώμη του υφυπουργού Εργασίας, Παναγιώτη Τσακλόγλου, για την αναφορά του στους δικηγόρους που μπορούν να γίνουν ντελιβεράδες για να… βγάζουν περισσότερα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπολύουν – για δεύτερη ημέρα, καθώς προηγήθηκε σχετική ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη – ολομέτωπη επίθεση τόσο κατά του υφυπουργού, όσο και κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για «αναλγησία και αλαζονεία».

Ούτως ή άλλως, ο κ. Τσακλόγλου ήταν «κόκκινο πανί» και για μία άλλη δήλωσή του, που αφορούσε στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, γεγονός που οδήγησε τα κόμματα να συμπεράνουν πως οι αναφορές του υφυπουργού αποκαλύπτουν την «κρυφή» ατζέντα της κυβέρνησης.

Συντάξεις: Τι ισχύει για τα όρια ηλικίας και πότε αλλάζουν

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει απωλέσει κάθε δεσμό με την κοινωνία

Με δήλωσή του, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης, τονίζει ότι «παρά την απέλπιδα προσπάθεια του υφυπουργού Εργασίας κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου να ανασκευάσει τις άκρως ειρωνικές δηλώσεις του, καταδείχθηκε για μια ακόμη φορά από τι υλικά είναι φτιαγμένη η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «Από περίσσια αναλγησία, αλαζονεία και έλλειψη συναίσθησης των μεγάλων δυσκολιών που βιώνει το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων, που ετοιμάζονται να επωμιστούν ένα ακόμη βάρος, αυτό της δυσβάσταχτης φορολόγησης που εισάγει το οικονομικό επιτελείο της».

«Έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα και αλαζονεία»

«Έχοντας απωλέσει κάθε δεσμό της με την κοινωνία, η κυβέρνηση της ΝΔ λοιδορεί ολόκληρες κοινωνικές ομάδες, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο υπερφορολόγησής τους. Η αφ’ υψηλού πολιτική των χιλίων καρδιναλίων δεν έχει θέση στην Ελλάδα, που ονειρεύονται οι πολίτες της», τονίζει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.​

ΠΑΣΟΚ: Η αλαζονεία και η έπαρση, δεύτερη φύση των υπουργών ΝΔ

«Ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, που ‘ανεβοκατεβάζει’ τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα τηλεοπτικά παράθυρα, απαξίωσε χθες τους επιστήμονες ελεύθερους επαγγελματίες», σημειώνει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟ – ΚΙΝΑΛ.

Υπογραμμίζει, μάλιστα, αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες, πως «είναι αυτοί, που μπαίνουν στο στόχαστρο της φορολογικής ατζέντας, που επιμελώς απέκρυψε προεκλογικά η κυβέρνηση, έχοντας το θράσος να επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ που πρότεινε τη φορολόγηση όσων κατέχουν μετοχές και ακίνητα αξίας εκατομμυρίων ευρώ, και όχι των αδύναμων και της μεσαίας τάξης».

«Ας μην έχουν όμως αυταπάτες: Τώρα είναι αντιμέτωποι με τα προβλήματα που δεν έλυσαν και όσα οι ίδιοι δημιούργησαν», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη.

Αποστολάκη: Φάνηκε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης

Επίθεση στον υφυπουργό Εργασίας και την κυβέρνηση εξαπέλυσε η υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιλένα Αποστολάκη.

Όπως σημειώνει η κυρία Αποστολάκη, «η τηλεοπτική προτροπή από πλευράς του υφυπουργού Εργασίας, Π. Τσακλόγλου, προς τους δικηγόρους να εγκαταλείψουν τη δικηγορία και να γίνουν ‘ντελιβεράδες’, με το ανάλογο μάλιστα ύφος τη στιγμή της δήλωσης, αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης».

«Η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, σε συνδυασμό με την αλαζονεία που εξέπεμψε η συγκεκριμένη δήλωση, είναι ανεπίτρεπτες τόσο για το επίπεδο της θεσμικής θέσης του υφυπουργού, όσο και για το χρονικό σημείο επιλογής της συγκεκριμένης δήλωσης, στο οποίο θα έπρεπε να αναζητούνται οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις ενόψει της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου», υπογραμμίζει.

Και προσθέτει πως «η δήλωσή του μέσω facebook – κατόπιν παραινέσεων του Μεγάρου Μαξίμου – ώστε να περιοριστεί το κύμα αντιδράσεων που αυτή προκάλεσε δεν έπεισε κανέναν, όπως και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου».

Η Μιλένα Αποστολάκη υποστηρίζει πως η κυβέρνηση, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, «επιχειρεί με μία οριζόντια ρύθμιση να επιτεθεί σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, αφήνοντας για μια ακόμη φορά ανέγγιχτη την φοροδιαφυγή. Αδυνατούν με σύγχρονα μέσα να φορολογήσουν το πραγματικό εισόδημα και με παρωχημένα εργαλεία οδηγούν τον μεσαίο και μικρομεσαίο ελεύθερο επαγγελματία και δικηγόρο μέσω του νέου φορολογικού καθεστώτος είτε να εγκαταλείψει το επάγγελμά του είτε να υπαλληλοποιηθεί πλήρως».

«Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θέλει να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να εξασφαλίσει ένα σταθερό περιβάλλον φορολογίας σύγχρονο και δίκαιο, και όχι από υπουργούς που, προκαλώντας τους ελεύθερους επαγγελματίες με επικίνδυνες και άστοχες δηλώσεις, απονομιμοποιούν την πολιτική και λειτουργούν διχαστικά στη κοινωνία», σημειώνει καταληκτικά.

ΚΚΕ: «Λαγός» της κυβέρνησης ο Τσακλόγλου

«Λαγό» των κυβερνητικών προθέσεων αποκαλεί τον Παναγιώτη Τσακλόγλου το ΚΚΕ.

Με ανακοίνωσή του, ο Περισσός τονίζει πως «οι επανειλημμένες δηλώσεις του ‘λαγού’ υφυπουργού Εργασίας κ. Τσακλόγλου, πρώτα για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μετά για τους δικηγόρους, δεν είναι καθόλου ‘άστοχες’, ούτε φυσικά πείθουν κανέναν οι εκ των υστέρων ‘συγγνώμες’».

«Είναι απόλυτα συνεπείς με τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της κυβέρνησης και στρώνουν το έδαφος για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν», προειδοποιεί το ΚΚΕ.

Πηγή in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα